Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:26_april_2012_tentoonstelling_de_fietsvriendelijke_wijk_in_osdorp

Tentoonstelling 'De Fietsvriendelijke Wijk' in bibliotheek Osdorp

Van 26 april t/m 2 juni is in de bibliotheek Osdorp de tentoonstelling 'De Fietsvriendelijke Wijk' te zien. De tentoonstelling belicht de mogelijkheden om een wijk (of stadsdeel) fietsvriendelijk in te richten en daagt bewoners uit daar verder over mee te denken.

Het hart van de tentoonstelling is een enorme bakfiets met daarop allerlei informatie over fietsen. Op digitale fotolijsten worden foto’s, filmpjes en informatie aangeboden. Een aantal panelen tonen ideeën van verkeerskundigen en stedenbouwers over de mogelijkheden voor fietsverbindingen, fietsparkeren en een beter fietsimago in één van de veertig Nederlandse krachtwijken. Locatie van handeling is de bibliotheek Osdorp, Osdorpplein 16 in Amsterdam Nieuw-West.

De tentoonstelling 'De Fietsvriendelijke Wijk' maakt onderdeel uit van het Fietsersbond-project Wijken voor de Fiets, dat er op gericht is om bewoners te betrekken bij het bedenken van kansen en bedreigingen van het fietsklimaat in de eigen wijk.
Via een online enquete en via gesprekken met bewoners willen wij achterhalen waarom het fietsgebruik in Nieuw-West achterblijft en welke maatregelen er genomen moeten worden om meer bewoners vaker op de fiets te krijgen. De resultaten komen terecht in een Nota van Aanbevelingen, die wordt aangeboden aan het stadsdeelbestuur.

Fotoos van de opening:

<carousel height=“430” width=“560” style=“border: 1px dotted #eee55b; background-color: #fffee9; float: left; margin-left: 10px; -moz-box-shadow: 0 0 5px #888; -webkit-box-shadow: 0 0 5px#888; box-shadow: 0 0 5px #888;”>

[Openingswoord]

[next]

[De Stadsdeelvoorzitter....]

[next]

[....gaat de tentoonstelling onthullen]

[next]

[Hij doet zijn best]

[next]

[En nog eens]

[next]

[De Directeur van de Fietsersbond....]

[next]

[....Kijkt naar zijn bakfiets]

[next]

[....En zegt er iets over]

[next]

[Men luistert toe]

[next]

[En men komt kijken]

[next]

[Een mevrouw wint een "twitter-fiets"]

[next]

[En is er blij mee]

</carousel>


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/26_april_2012_tentoonstelling_de_fietsvriendelijke_wijk_in_osdorp.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)