Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:26_april_2012_tentoonstelling_wijken_voor_de_fiets_in_osdorp

Tentoonstelling "Fietsvriendelijke Wijk" in Bibliotheek Osdorp

Van 26 april tot en met 2 juni 2012 is in de bibliotheek Osdorp de tentoonstelling 'De Fietsvriendelijke Wijk' te zien. De tentoonstelling belicht de mogelijkheden om een wijk (of stadsdeel) fietsvriendelijk in te richten en daagt bewoners uit na te denken over welke mogelijkheden zij hiertoe zien.

Het hart van de tentoonstelling is een enorme bakfiets, waarop allerlei informatie over fietsen is opgenomen. Op digitale fotolijsten worden foto’s, filmpjes en informatie aangeboden. Op een aantal panelen worden ideeën getoond van verkeerskundigen en stedenbouwers, die ingaan op de mogelijkheden voor fietsverbindingen, fietsparkeren en fietsimago in één van de veertig Nederlandse krachtwijken. Locatie van handeling is de bibliotheek Osdorp, Osdorpplein 16 in Amsterdam Nieuw-West.

De tentoonstelling 'De Fietsvriendelijke Wijk' maakt onderdeel uit van het Fietsersbond-project Wijken voor de Fiets, dat er op gericht is om bewoners te betrekken bij het formuleren van kansen en knelpunten ten aanzien van het fietsklimaat in de eigen wijk. Via een online enquete en via gesprekken met bewoners willen wij achterhalen waarom het fietsgebruik in Nieuw-West achterblijft en welke maatregelen er genomen moeten worden om (meer) bewoners (vaker) op de fiets te krijgen. De resultaten worden vervolgens gebundeld in een Nota van Aanbevelingen, die wordt aangeboden aan het stadsdeelbestuur.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/26_april_2012_tentoonstelling_wijken_voor_de_fiets_in_osdorp.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)