Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:26_augustus_2013_snorcooters_naar_de_rijbaan_-_deel_2

Snorcooters naar de rijbaan - deel 2

[Handhavers delen een gele kaart uit aan overtreders]26 augustus 2013 - Sinds begin dit jaar mogen in de Jan Pieter Heijestraat snorscooters niet op het fietspad. Het stadsdeel zet 3 weken lang handhavers in om dat nu echt voor elkaar te krijgen.

Sinds begin dit jaar mogen in de Jan Pieter Heijestraat snorscooters niet op het fietspad. Het wordt duidelijk aangegeven, maar het verbod wordt weinig gehoorzaamd. Zijn die snorfietsers zo dwars of dom, of simpelweg teveel gewoontedieren die niet op de borden letten?

Handhaven
Eerder dit jaar werd door het stadsdeel op een paar koude dagen een handhavingsactie gedaan: overtreders van het verbod kregen een gele kaart.
Sinds vandaag herhaalt het stadsdeel die actie: er “worden gedurende 3 weken waarschuwingskaarten uitgedeeld aan scooterrijders die toch op het fietspad rijden”.

Tellen en meten
Intussen wordt ook geteld of de actie gevolgen heeft: gaan meer snorfietsers op de rijbaan rijden? De uitkomst van die tellingen moet bepalen of “de proef met scooters op de rijbaan verder kan worden uitgebreid”.

Fietsers op de rijbaan
Intussen kent de Fietsersbond in ieder geval één fietser die sinds het onverplicht worden van het fietspad, op de rijbaan is gaan fietsen. “Veel meer ruimte!”, zegt ze. Ze vindt “die fietspaden daar eigenlijk te smal en ze leveren te vaak allerlei obstakels op, zoals keuvelende voetgangers en verkeerd geparkeerde fietsers.”
We hopen nu maar dat het stadsdeel ook telt of er meer fietsers op de rijbaan zijn gaan rijden sinds de invoering van het verbod op snorfietsen op het fietspad. En ook kijkt naar de snelheid: misschien zijn de snorfietsers op het fietspad wel langzamer gaan rijden en rijden die op de rijbaan sneller. Of is het juist andersom?

Bron: stadsdeel West


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/26_augustus_2013_snorcooters_naar_de_rijbaan_-_deel_2.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)