Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:26_november_2010_sp_bepleit_hardere_aanpak_weesfietsen

SP bepleit hardere aanpak weesfietsen

Weesfietsen die schaarse fietsenrekken bezet houden moeten systematisch worden weggeknipt, zo staat in een voorstel van de SP-fractie in stadsdeel Centrum. In woonbuurten moet elk jaar een opruimbeurt worden gehouden en op drukke locaties moet dit zelfs elke maand gebeuren.

Eén van de grote ergernissen van Amsterdammers is het gebrek aan plekken om een fiets neer te zetten. Volgens de SP is er nauwelijks ruimte voor nieuwe fietsenrekken. De partij wil daarom dat er structureel opruimacties worden gehouden.

“Wat we nu nodig hebben,” zegt het voorstel, “is een grondige aanpak, in plaats van goedbedoelde eenmalige opruimacties.” Die “aanpak komt erop neer dat anders dan tot nu toe het geval is, zowel in de woonwijken als op de drukke, toeristische plaatsen structureel wordt gestickerd en fietsen die niet worden gebruikt, worden opgeruimd. Op zo'n manier wennen mensen eraan dat fietsenrekken op straat bedoeld zijn voor het stallen van fietsen die worden gebruikt, en dat er op straat geen plaats is voor permanente opslag van fietsen waar niemand op fietst.

Vooralsnog stelt de voorzitter van de deelraad in stadsdeel Centrum voor “de notitie in handen te stellen van de commissie Openbare Ruimte”.

Lees meer hier


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/26_november_2010_sp_bepleit_hardere_aanpak_weesfietsen.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)