Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:26_november_2011_eindelijk_einde_aan_fietschaos_op_en_bij_leidseplein

Eindelijk einde aan fietschaos op en bij Leidseplein?

Fietsen die van maandag tot vrijdag op en rond het Leidseplein niet op een fietsparkeerplaats staan, zullen vanaf februari worden afgevoerd.

[Gebruikelijke fietschaos op het Leidseplein]Stadsdeel Centrum wil een einde maken aan de fietschaos aldaar. Het gaat vooral om fietsen die er in het weekeinde worden neergezet en dan dagen blijven staan. Eerder werden daarom de meeste nietjes en fietsenrekken verwijderd en werden met witte verf parkeervakken op de stoep geschilderd.

Drie fietspontons in Lijnbaansgracht
'De gebiedsaanwijzing' gaat in februari in omdat het stadsdeel denkt dat er dan voldoende parkeerplaatsen voor fietsen zullen zijn. Komende week zal het eerste van drie fietspontons in de Lijnbaansgracht worden geopend: twee achter het Barlaeus Gymnasium en één bij de Melkweg. Ook op het Raamplein zal men fietsen kunnen neerzetten. Bovendien zijn er plannen van een oude gymzaal van het Barlaeus een fietsenstalling te maken.

Bron: Het Parool

Lees ook:

—- Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/26_november_2011_eindelijk_einde_aan_fietschaos_op_en_bij_leidseplein.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)