Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:26_november_2014_coaches_tegen_fietsparkeerellende_rond_kerst

Coaches tegen fietsparkeerhel rond kerst

[Fietscoach bij de OBA op het Oosterdokseiland]26 november 2014 - De gemeente zet fietscoaches in om fietsers in de drukke maanden november en december te helpen hun fiets kwijt te raken. Zodat het op de drukste plekken in de stad toch toeganke4lijk en gezellig kan blijven.

De fietscoaches worden op 6 plekken in de stad ingezet: de Dam, bij Pathé de Munt en op het Muntplein, bij de OBA, op het Oosterdokseiland, in de 9 straatjes en op het Weesperplein. Dit zijn de plekken waar doorgaans geparkeerde fietsen de meeste ergernis en overlast veroorzaken. De coaches krijgen dan ook als taak om “fietsers zich ervan bewust te maken dat je je fiets niet zomaar overal neer kunt zetten”.

Gezellig
Om het gezellig te houden zullen de coaches fietsers wijzen op speciale, al dan niet fexibele (Dam) fietsvakken of stallingen (OBA, Pathé de Munt) waar de fiets niet in de weg staat.
De Fietsersbond, die al vaker samen met gehandicaptenorganisaties actie heeft gevoerd om sociaal fietsparkeren te bevorderen, steunt dit iniatiatief van harte, evenals het voornemen van de gemeente om die coaches ook in 2015 in te blijven zetten.

Download de gemeentefolder over veilig fietsen in Amsterdam


Terug naar de voorpagina


sharethis

[Chaos op een zaterdagmiddag bij de AH op de hoek De Clercqstraat-Bilderdijkstraat. Samen met Cliëntenbelang voerde de Fietsersbond hier eerder dit jaar actie tegen asociaal fietsparkeren.]

nieuws/26_november_2014_coaches_tegen_fietsparkeerellende_rond_kerst.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)