Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:26_november_2014_fietsersbond_voorziet_74_fietsers_van_licht

Fietsersbond voorziet 74 fietsers van licht

26 november 2014 - De Amsterdamse politie heeft samen met de Fietsersbond en Nachtstudent gecontroleerd op verlichting. Fietsers zonder licht kregen de kans om ter plekke voor 7,50 euro lampjes te laten monteren.

Binnen twee uur voorzagen 5 monteurs van de Fietsersbond tegenover het Concertgebouw 74 fietsen van werkende voor- en achterverlichting. De politie spreekt van een ‘goede en leuke’ actie.

Veel waardering
Wat tijdens de actie opviel was dat het merendeel van de passerende fietsers hun licht wel degelijk in orde had. En dat slechts een handjevol het gulle aanbod in de wind sloeg. Het aanbod van de Fietsersbond werd erg gewaardeerd en was voor 6 fietsers reden om enthousiast te kiezen voor de 'luxe' verlichtingsset à 15 euro.

De komende maanden blijft de politie optreden tegen fietsen zonder licht. Een bekeuring kost 55 euro. Ons advies: bevestig goede lampen en wees gezien. Je bewijst er niet alleen anderen, maar ook jezelf een goede dienst mee.

Foto’s: Bob van Deurzen


Terug naar de voorpagina


sharethis

[Binnen twee uur voorzagen vijf monteurs van de Fietsersbond tegenover het Concertgebouw 74 fietsen van werkende voor- en achterverlichting. Foto’s: Bob van Deurzen]

nieuws/26_november_2014_fietsersbond_voorziet_74_fietsers_van_licht.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)