Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:26_september_2011_eén_op_de_vijf_elektrisch

Eén op de vijf elektrisch

In 2010 was 14% van alle verkochte nieuwe fietsen een elektrische. In 2011 waarschijnlijk 20%. Wat betekent dat voor de verkeersveiligheid en voor het fietsgebruik?

ebike.jpgDe branche verwacht groei van het aantal elektrische fietsen en een verjonging van de klantengroep. De zorgen gaan vooral over verkeersveiligheid. Nog altijd is vooral bij ouderen de elektrische fiets populair (in 2007 had 8 procent van de 65 plussers er een) en juist de oudere fietsers zijn de laatste jaren opgevallen in de verkeersveiligheidsstatistieken.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) liet vorig jaar drie studenten van de Hogeschool Windesheim een verkennend onderzoek doen naar aanleiding van zorgen van de politie en Veilig Verkeer Nederland in de regio. Zij concludeerden dat ‘de elektrische fiets een groter ongevalrisico heeft dan de gewone fiets’.

Als iedereen een elektrische fiets heeft, verwacht TNO voor het woon-werkverkeer een stijging van het aantal fietsritten van 4 tot 9 procent. Over de effecten op het aantal autoritten is men voorzichtig: 1 à 2 procent minder.

Meer info

Zie hier ook de halfjaarcijfers 2011: 8,6% minder fietsen verkocht


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/26_september_2011_eén_op_de_vijf_elektrisch.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)