Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:28_januari_2014_nog_steeds_die_scooters_op_het_fietspad

Nog steeds die scooters op het fietspad

28 januari 2015 - Begin 2014 'beloofde' onze burgemeester nog dat dat jaar de scooters in Amsterdam van het fietspad zouden verdwijnen. Helaas, dat is niet gelukt. Wat nu?

De belofte van onze burgemeester dat we nu verlost zouden zijn van scooters op het fietspad heeft het niet gehaald. De Tweede Kamer heeft daar een stokje voor gestoken. Notabene zijn eigen partij, de PvdA, stemde tot ieders verbijstering voor een motie tegen het plan voor een lokale helmplicht en het weren van scooters van de fietspaden. Deze maand kwam naar buiten dat Amsterdam het slachtoffer is geworden van een 'bedrijfsongeluk' bij de landelijke PvdA.

Lobby gaat door
De Fietsersbond, de Amsterdamse burgemeester en de gemeenteraad laten het er niet bij zitten. De lobby naar de Tweede kamer gaat gewoon door.

30km in de stad
Ook wordt erover gedacht om van de hele stad binnen de ring A10 een 30km-zone te maken, zodat snorscooters ook zonder helm naar de rijbaan kunnen. Dan is er immers in theorie vrijwel geen snelheidsverschil meer tussen snorfiets en autoverkeer?

Overal 30 km is uiteraard goed voor de verkeersveiligheid. Maar dat mag - vindt de Fietsersbond - niet leiden tot het weghalen van fietspaden. Deze blijven in de meeste gevallen keihard nodig, omdat veel straten veel te druk en onoverzichtelijk zijn om autoverkeer veilig te mengen met fietsende ouderen en kinderen. Denk aan de gevaarlijke situatie bij in- en uitvoegen, laden en lossen en kortparkeren op fietsstroken, die veel te vaak tot ernstige ongelukken leiden.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/28_januari_2014_nog_steeds_die_scooters_op_het_fietspad.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)