Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:28_maart_2012_fietsendief_vermomt_zich_als_ambtenaar

Fietsendief vermomt zich als ambtenaar

[Dit zijn geen fietsendieven] Fietsendieven zijn steeds creatiever in het bedenken van trucs om fietsen te stelen. Misleiding is de nieuwe trend, waarbij de criminelen zich voordoen als gemeentelijke toezichthouders om zo ongestoord op slot staande rijwielen los te knippen.

De stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) signaleert deze nieuwe methode en waarschuwt burgers alert te zijn. „Wanneer je het niet vertrouwt, vraag dan om een legitimatie en alarmeer anders de politie”, luidt het advies. „Onder meer in Dordrecht en Zwolle zijn dieven op deze manier aan het werk geweest. Ze zijn daarbij goed voorbereid”, vertelt projectleider Aanpak Fietsdiefstal Mojgan Yavari. „Ze hijsen zich in gekleurde en fluorescerende hesjes van deze ambtenaren die gewoon in de winkel verkrijgbaar zijn. De criminelen gaan vaak eerst na op welke dagen en op welke plekken de gemeentelijke toezichthouders werkzaam zijn om vervolgens op andere dagen zelf toe te slaan.”

Het bericht heeft op de website van de Telegraaf inmiddels 27 reacties opgeleverd, waaronder deze: “Slim! Je moet toch wat in deze dure tijd om de eindjes aan mekaar te knopen. Niet goed te praten natuurlijk maar wel begrijpelijk. Zelfs als je werkt en je verdiend miniumloon (waar je niet van kunt leven) moet je wel creatief zijn… Zelfde geld voor koperdieven enzo.”


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/28_maart_2012_fietsendief_vermomt_zich_als_ambtenaar.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)