Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:28_maart_2013_fietsersbond_krijgt_eigen_fietsrekken

Fietsersbond krijgt eigen fietsnietjes

Sinds stadsdeel Centrum de nietjes op het Spui heeft vervangen door fietsparkeervakken, neemt de fietsenchaos nog meer toe. Op verzoek van de Fietsersbond komen de fietsnietjes daarom terug. Ze zullen uitsluitend beschikbaar zijn voor leden van de Fietsersbond

Fietsrekken verwijderd
De Fietsersbond krijgt de laatste maanden voortdurend klachten van leden over de gebrekkige stallingsmogelijkheden op het Spui. ‘Wie een paar uur gaat winkelen of een café bezoekt, wil zijn fiets ergens aan vastzetten en neemt geen genoegen met geschilderde vakken,’ zegt Gerrit Faber van de afdeling Amsterdam.

Ledennietjes
Stadsdeel Centrum had de nietjes verwijderd omdat ze weesfietsen en fietswrakken zouden aantrekken. Voorwaarde voor herplaatsing is dan ook dat de Fietsersbond zelf handhaaft. De Amsterdamse leden krijgen een sticker thuisgestuurd die zij op hun fiets kunnen plakken. Uitsluitend fietsen voorzien van sticker mogen tegen de nietjes geplaatst worden. De eigenaars van langdurig gestalde fietsen ontvangen na een week een waarschuwing via de ledenadministratie.

Tweede paasdag-actie
De sticker is overigens voor (nieuwe) leden ook verkrijgbaar op Tweede Paasdag vanaf 11.45 uur, bij de nieuwe fietsnietjes op het Spui. De eerste 25 gegadigden wacht een chocolade paassurprise.

Uitrollen op meer plekken
Als de fietsersbondnietjes op het Spui een succes blijken, zal onderzocht worden of er ook ruimte voor plaatsing is bij bioscoop The Movies (Haarlemmerstraat) en rond het Leidseplein.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/28_maart_2013_fietsersbond_krijgt_eigen_fietsrekken.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)