Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:29_oktober_2012_spits:fietsen_groot_gevaar

SPITS: "Fietsen groot gevaar"

Volgens de SPITS hebben de Fietsersbond en VeligheidNL alarm geslagen over het toenemend aantal ongelukken, waarbij vooral ouderen en vaders en moeders met kleine kinderen de brokkenpiloten blijken.

SPITS: “Door verschillende factoren is fietsen en achterop zitten een hachelijke onderneming geworden. Zo zijn de bagagedragers tegenwoordig vaak van erbarmelijke kwaliteit of slecht onderhouden, met ongelukken tot gevolg.
Er komen bijvoorbeeld jaarlijks 4000 paar kindervoetjes tussen de spaken. Bovendien vallen jongeren om als ze zware schooltassen op ondeugdelijke bagagedragers binden.”

Onjuist en onzin
Inmiddels neemt de fietsindustrie “bij monde van RAI Vereniging afstand van deze beweringen, daar deze feitelijk onjuist zijn”.

Ook de Fietsersbond noemt het bericht in de spits onzin: “Fietsen is geen groot gevaar. Sommige materialen kunnen veiliger, maar er moet vooral geïnvesteerd worden in veiliger infrastructuur voor fietsers. Ook moeten fietsers en ouders hun gezond verstand gebruiken in het verkeer. Als ze dat doen, is fietsen een van de gezondste en veiligste vormen van vervoer.”


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/29_oktober_2012_spits/fietsen_groot_gevaar.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)