Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:2_juni_2011_hou_je_kop_bij_het_verkeer

Hou je kop bij het verkeer!

Vanaf 15 augustus probeert de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren (TeamAlert ) in Amsterdam twee weken lang leeftijdsgenoten zich bewust te maken van hun gedrag op de fiets.

In de binnenstad zullen tijdens de introductieweken ludieke activiteiten plaatsvinden op drukke plekken waar veel studenten komen.
Zo wordt een pitstop voor de fiets geplaatst waar studenten hun fiets gratis kunnen laten “pimpen”. Ze krijgen gratis fietslampjes, een fietsbel, zadelhoesje, reparatiesetje en de banden worden opgepompt.
Hiermee vraagt TeamAlert aandacht voor de staat van de fiets.

Op een andere plek kunnen studenten met elkaar op de foto gaan, om zo kans te maken op het winnen van een fiets. Er worden ook stoplichtijsjes uitgedeeld aan iedereen die “gas terugneemt bij rood licht”. En op weer een andere locatie vindt een verrassende straattheater act plaats. TeamAlert en de Fietsersbond willen met deze actie het belang van rekening houden met elkaar in het verkeer benadrukken.

Stichting TeamAlert zet zich sinds 2000 in om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één onder jongeren. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.
Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/2_juni_2011_hou_je_kop_bij_het_verkeer.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)