Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Action disabled: source
nieuws:2_maart_2011_ongebruikte_fietsen_in_stadsdeel_centrum

Ongebruikte fietsen in Stadsdeel Centrum

In de stad lijken veel fietsen te staan die nooit meer worden gebruikt. In opdracht van stadsdeel Centrum heeft O+S onderzocht waar deze fietsen vandaan komen en in hoeverre ze voor overlast zorgen.

Eén op de tien heeft wel eens een fiets achtergelaten
Ruim één van de tien Amsterdammers heeft de afgelopen vijf jaar wel eens een fiets buiten gezet en vervolgens nooit meer gebruikt. In bijna de helft van de gevallen deed men dit omdat de fiets stuk was. Zes van de tien keer is de fiets achtergelaten in stadsdeel Centrum.

Naast fietsen die niet meer worden gebruikt, staan in Amsterdam ook fietsen op straat geparkeerd die bijna niet meer worden gebruikt. Van alle bij de eigen woning op straat geparkeerde fietsen wordt 15% niet vaker dan een paar keer per jaar gebruikt.

Meerderheid wil (heel) streng optreden tegen ongebruikte fietsen
Ruim de helft van de Amsterdammers (55%) ervaart de op straat geparkeerde fietsen die niet meer gebruikt lijken te worden als een (zeer) groot probleem. De fietsen zorgen volgens de ondervraagde Amsterdammers voor overlast door parkeerplaatsen onnodig te bezetten, het straatbeeld te vervuilen en de doorgang te blokkeren. Ruim zeven van de tien Amsterdammers vinden dat de gemeente (heel) streng moet optreden tegen ongebruikte fietsen en 8% is voor een (heel) soepele aanpak.

Bron: O+S


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/2_maart_2011_ongebruikte_fietsen_in_stadsdeel_centrum.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)