Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:30_augustus_2012_fietstochten_op_open_monumentendagen

Fietstochten op Open Monumentendagen

[Fietsen door het Erasmuspark]In het weekeinde van 8 en 9 september, op de “Open Monumentendagen”, worden in Amsterdam-West diverse fietstochten gehouden.

Zoals in Nieuw-West, waar de recente aanwijzing van nieuwe monumenten en het beschermd stadsgezicht een groeiende belangstelling voor de stedenbouw en architectuur van de Westelijke Tuinsteden tonen, gebouwd op basis van een stedenbouwkundig plan van Cornelis van Eesteren. Deze fietstocht wordt georganiseerd door Erfgoedvereniging Heemschut en het Van Eesterenmuseum.

Maar ook is er een fietstocht door Bos & Lommer en Slotermeer. De tocht begint bij de voormalige Pniëlkerk. Daarna fietst u langs diverse monumenten richting eindbestemming: het Van Eesterenmuseum. Deze fietsroute is een gezamenlijk initiatief van de Amsterdamse woningcorporaties Ymere, de Alliantie, De Key, Rochdale, Eigen Haard en Stadgenoot. Medewerkers van Amsterdamse woningcorporaties geven tekst en uitleg bij diverse monumenten langs de route.

Let op: reserveren verplicht

Meer informatie vindt u hier.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/30_augustus_2012_fietstochten_op_open_monumentendagen.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)