Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:30_november_2010_meld_klachten_over_gladheidsbestrijding_op_fietsroutes

Gladheidsbestrijding op fietsroutes

Abominabel
De afgelopen winter was de situatie in veel gemeenten abominabel. Hierdoor liepen naar schatting 8300 fietsers letsel op. Een veelvoud daarvan is gevallen met licht letsel of materiële schade als gevolg. In de zomer ontvingen alle gemeenten in Nederland een rapport met aanbevelingen voor gladheidbestrijding op fietsroutes van de Fietsersbond. In de herfst sprak de Fietsersbond op het Nationale Gladheidcongres.

sneeuwfietsen.jpg

Moet beter
De Fietsersbond hoopt dat door de inspanningen in deze zomer gemeenten nu meer en beter werk van gladheidbestrijding op fietsroutes maken. Ongeveer de helft van de aanwezige gemeenten op het congres was van plan het in de toekomst beter te doen en nam de aanbevelingen van de Fietsersbond ter harte. Helemaal gerust op een goede aanpak is de bond niet, omdat op het congres ook gemeenten waren die zich van geen kwaad bewust waren. Tevens maakt de Fietsersbond zich zorgen omdat in veel bezuinigingsplannen van gemeenten er drastisch bezuinigd wordt op het wegonderhoud.

Download het rapport met de stand van zaken in de afgelopen winter en aanbevelingen voor gladheidbestrijding op fietsroutes.

Ga naar het meldpunt


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/30_november_2010_meld_klachten_over_gladheidsbestrijding_op_fietsroutes.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)