Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:30_november_2011_amsterdammers_houden_niet_van_banden_plakken

Amsterdammers houden niet van banden plakken

O+S, het onderzoeksbureau van Amsterdam, vroeg Amsterdammers online over wat ze vinden van fietsen in Amsterdam. Dat maar 1 op de 3 zelf z'n band plakt, was één van de uitkomsten.

[Hoe vindt u het om u met de fiets door Amsterdam te verplaatsen?]In het kader van een door O+S georganiseerd symposium ‘Fietsen in Amsterdam’ is een online enquête gehouden onder het online panel van O+S. Ruim 2.600 Amsterdammers van 16 jaar en ouder deden daar aan mee.

Deze respondenten zijn in het algemeen hoger opgeleid en minder vaak van niet-westerse herkomst dan gemiddeld in Amsterdam. Zij wonen verspreid over de hele stad maar bewoners van bepaalde stadsdelen zijn wat meer vertegenwoordigd (vooral West) en uit andere wat minder vertegenwoordigd (Zuidoost en Noord) dan in de gehele stad. Maar deze gegevens volstaan om een beeld te geven van wat er leeft onder fietsers in de stad.

Bron: www.os.amsterdam.nl


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/30_november_2011_amsterdammers_houden_niet_van_banden_plakken.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)