Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:31_oktober_2013_bedreigde_fietsroute_zuidas_blijft_bestaan

Bedreigde fietsroute Zuidas blijft bestaan

[De verkeerschaos trok ook veel belangstelling via de media]31 oktober 2013 - Wethouder Van Poelgeest stemt in met de aanleg van een nieuw fietspad door het Beatrixpark. Daardoor wordt de veilige route via het fietstunneltje onder de drukke Beethovenstraat weer goed bereikbaar.

Onveilige kruising
Voor de aanleg van twee kantoorgebouwen naast het Nicolaaslyceum was het nodig de veilige en intensief gebruikte fietsroute van het Beatrixpark onder de Beethovenstraat door om te leggen. Het gevolg was dat op de kruising van de Beethovenstraat en de Prinses Irenestraat een gevaarlijke verkeerssituatie is ontstaan. De protesten van bewoners en o.a. Fietsersbond leidden tot kleine wijzigingen aan de inrichting, maar niet tot meer veiligheid.

Herhaald onderzoek van verkeersbureau Goudappel Coffeng heeft uiteindelijk uitgewezen dat een veilige situatie op die kruising, met name in de drukke ochtendspits, niet mogelijk is. Ook onderzoek in opdracht van de Fietsersbond was al tot die conclusie gekomen.

[het veilige fietstunneltje]Route door tunneltje komt terug
Wethouder Van Poelgeest heeft daarom toegezegd dat zo snel mogelijk de veilige route via het fietstunneltje moet worden hersteld. Wethouder Kreuger van stadsdeel Zuid, die zich al eerder zeer bezorgd toonde over de toestand op die kruising, laat weten: “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, een gevaarlijk kruispunt recht voor een school kunnen we daarom niet accepteren. Er zal zo snel mogelijk weer een volwaardig fietspad komen richting de fietstunnel. In de tussentijd moet alles gedaan worden wat kan om de kruising veiliger te maken.”

De Fietsersbond is blij dat ook de gemeente tot het inzicht is gekomen dat bij de ontwikkeling van de Zuidas de verkeersveiligheid van de Amsterdame fietsers niet op het spel gezet mag worden.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/31_oktober_2013_bedreigde_fietsroute_zuidas_blijft_bestaan.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)