Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:3_februari_2017_verkeersplein_zoekt_vrijwilligers

Verkeersplein zoekt vrijwilligers

[]3 februari 2017 - Ook dit jaar zoekt Verkeersplein Amsterdam weer mensen die helpen leerlingen uit groep 8 veilig naar hun grote school te doen fietsen

Vind jij het ook belangrijk dat Amsterdamse kinderen in de basisschoolleeftijd gemotiveerd worden om zich op een veilige manier per fiets door het Amsterdamse verkeer bewegen? Wil jij hen daarbij helpen? En ben je één of meerdere ochtenden van maart 2017 t/m juli 2017 beschikbaar? Dan ben jij geknipt om ons team bij Verkeersplein Amsterdam te komen versterken!

Wat ga je doen?
Voor twee verschillende projecten zijn wij op zoek naar begeleiding:

Het Praktisch Verkeersexamen
Tijdens het Praktisch Verkeersexamen fietsen leerlingen op één van de zes examenparcoursen in de stad een uitgezette route. Op de examendag sta je bij één van de controleposten op de examenroute en beoordeel je de leerlingen op hun deelname aan het verkeer.

Op Weg naar het VO (Voortgezet Onderwijs)
Aan het einde van de basisschoolperiode breekt voor leerlingen van groep 8 een spannende periode aan; een nieuwe school en een nieuwe route van huis naar school. Een nieuwe fase waarin kinderen extra kwetsbaar zijn in het verkeer. Tijdens dit project bereiden de leerlingen de fietsroute naar hun nieuwe school voor waarna zij in groepjes van 4 kinderen onder begeleiding van een ouder, leerkracht of begeleider van Verkeersplein Amsterdam deze route fietsen. Onderweg worden opdrachten gemaakt, waarbij aandacht wordt besteed aan onveilige verkeerssituaties. Doel van dit project is dat leerlingen met meer vertrouwen op de fiets zitten, zich bewust worden van de gevaren in het verkeer en gestimuleerd worden om te gaan fietsen.

Wat verwachten we van je?
Je bent 18 jaar of ouder en vindt het leuk om met kinderen om te gaan. Je hebt affiniteit met fietsen en vindt het leuk om dingen uit te leggen. Enthousiasme en inlevingsvermogen zijn belangrijk. Je voelt je verantwoordelijk voor een goed verloop van de ochtend en zorgt voor een goede sfeer.

Wanneer?
Het Praktisch Verkeersexamen:

Van 20 maart 2017 t/m 14 juli 2017 organiseren wij (bijna dagelijks) het Praktisch Verkeersexamen op de volgende parcoursen:
Osdorp: maandag 20 t/m donderdag 23 maart 2017
Noord: maandag 27 t/m woensdag 29 maart 2017
Watergraafsmeer: maandag 3 t/m donderdag 6 april & maandag 10 t/m woensdag 12 april 2017
Slotervaart: maandag 15 t/m vrijdag 19 mei 2017
Zuidoost: maandag 22 t/m woensdag 24 mei 2017
Rembrandtpark: maandag 29 mei t/m donderdag 1 juni 2017
Voor het Praktisch Verkeersexamen ben je beschikbaar van 8.30 – uiterlijk 14.00 uur (op sommige dagen ben je al om 12.00 uur klaar).

Op Weg naar het VO
Vanaf half mei starten we met Op Weg naar het VO. Ook hier hebben we bijna dagelijks hulp nodig. Voor Op weg naar het VO ben je van 8.30 – 12.00 uur beschikbaar.

Wat heeft Verkeersplein Amsterdam jou te bieden?
Als begeleider bij Verkeersplein Amsterdam maak je deel uit van een enthousiast team. Je kunt rekenen op begeleiding vanuit Verkeersplein Amsterdam.

Vergoeding
Verkeersplein Amsterdam vergoed €10.- per activiteit. En als je meer dan 5 keer meehelpt ontvang je een extra attentie. Wanneer je een nieuwebegeleider voor Verkeersplein Amsterdam werft, dan ontvang je €10.- extra. Eind juli 2017 organiseert Verkeersplein Amsterdam een borrel voor alle begeleiders.

Wat maakt dit werk de moeite waard?
Je levert om te beginnen een enorme bijdrage aan de verkeersveiligheid. Je kunt echt het verschil maken. Je leert nieuwe mensen kennen en krijgt mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen wat betreft omgaan met onze doelgroep, organiseren en improviseren. Bovendien levert het natuurlijk ook veel voldoening op; scholen, kinderen en hun ouders zijn enorm blij met jouw aanwezigheid en ondersteuning!

Aan de slag bij Verkeersplein Amsterdam?
Lijkt het je leuk om bij de projecten te komen helpen? Of wil je meer informatie? Neem contact op met Claudia Limmen: claudia.limmen@verkeerspleinamsterdam.nl of bel 06-41237510. Op dinsdag 28 februari van 16.30 – 18.00 uur ben je van harte welkom tijdens de startbijeenkomst. Claudia Limmen vertelt alles over de verschillende projecten en de rol die je kunt vervullen. Samen met andere nieuwe en huidige begeleiders van Verkeersplein Amsterdam worden ervaringen uitgewisseld en kan je beslissen of het helpen bij de activiteiten van Verkeersplein Amsterdam iets voor jou is.

Verkeersplein Amsterdam

Verkeersplein Amsterdam is het loket voor alle verkeerseducatie op scholen in Amsterdam, in opdracht van de gemeente Amsterdam. Meer informatie:
verkeerspleinamsterdam.nl


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/3_februari_2017_verkeersplein_zoekt_vrijwilligers.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)