Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:3_juni_2013_hoe_kan_amsterdam_west_nog_fietsvriendelijker

Hoe kan Amsterdam West nog fietsvriendelijker?

[Het fietspad in de Kinkerstraat is te krap voor de vele fietsers - ook zonder snorscooters]Het landelijke project Wijken voor de Fiets heeft met inbreng van bewoners en deskundigen het fietsklimaat in Amsterdam West onderzocht en doet aanbevelingen om het fietsen in West nóg beter te maken.

Dinsdag 4 juni worden de resultaten gepresenteerd tijdens het Open Podium van de deelraad. Iedereen is welkom van 19.30 uur tot 20.30 uur op het stadsdeelkantoor van West, Bos en Lommerplein 250.

Fietsers vinden West fietsvriendelijk
Amsterdam West is een fietsvriendelijk stadsdeel. Er wordt aan bijna alle aspecten die voor veilig en prettig fietsen van belang zijn aandacht besteed, al jaren en consequent. Met als resultaat een infrastructuur die goed op orde is en veel en veilig fietsen.

Grens bereikt
Maar het succes van het fietsen loopt nu tegen de grenzen op van de krappe drukke straten in het stadsdeel. Met name in de buurt van het centrum en op de drukke hoofdwegen. Het is een uitdaging om hier oplossingen voor te vinden en die oplossingen de komende jaren te realiseren. Het stadsdeel kan daarmee opnieuw een voorbeeld zijn voor andere gemeenten/stadsdelen die met dezelfde problemen worstelen.

Meer geld naar fietsparkeerprobleem
Ook voor de geparkeerde fiets is het beleid van West gedegen en voorbeeldig. Als het de komende jaren standvastig wordt volgehouden, zal het nog meer resultaten geven. Voor het beheer van het fietsparkeren zal jaarlijks voldoende in de begroting moeten worden gereserveerd.

Lees de nota van aanbevelingen.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/3_juni_2013_hoe_kan_amsterdam_west_nog_fietsvriendelijker.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)