Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:3_oktober_2011_fietsersbond_krijgt_goed_rapport

Fietsersbond krijgt goed rapport

De Fietsersbond behaalt concrete resultaten en krijgt op alle overheidsniveaus onderwerpen op tafel. Dit is de conclusie van een evaluatie van het werk van de Fietsersbond in de afgelopen jaren.

bikeactivist.jpgDe Fietsersbond (35.000 leden met actieve vrijwilligers in zo’n 150 gemeentelijke afdelingen) ontvangt jaarlijks ruim 6 ton aan subsidie van het ministerie van IenM. Die voert op gezette tijden een evaluatie uit om te bezien of het geld goed wordt besteed. De evaluatie werd uitgevoerd door bureau XTNT, die er een positief eindrapport over schreef.

De Fietsersbond besteedde de subsidiegelden onder andere voor de ondersteuning van vrijwilligers door professionele krachten van het Landelijk Bureau en voerde projecten uit als de Fietsbalans en het meldpunt ‘Mijn slechtste fietspad’. Verder was men actief in CROW-werkgroepen en het Fietsberaad. Ook wist de Fietsersbond de fiets onder de aandacht te brengen van de grote landelijke partijen.

Beleidsmedewerkers van overheden en de vrijwilligers van de Fietsersbond beoordelen de belangenbehartiging op lokaal, regionaal en landelijk niveau als effectief, constateert de evaluatie. 'De beleidsmedewerkers zien een toegevoegde waarde van de Fietsersbond en beoordelen de adviezen over het algemeen als goed Daarnaast vraagt zij niet alleen om aandacht en maatregelen, maar denkt en werkt zij mee.'

De Fietsersbond zet de subsidie doeltreffend in: zij werkt doelgericht en projectmatig. Daarnaast is zij een fijne samenwerkingspartner voor vrijwilligers en landelijke partijen, aldus het rapport

Zie ook hier


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/3_oktober_2011_fietsersbond_krijgt_goed_rapport.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)