Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:6_december_2010_veel_fietsers_onderuit_door_gladheid

Veel fietsers onderuit door gladheid

Het is uitzonderlijk druk op de eerste hulpdiensten, zo laat de GGD aan AT5 en AT5 aan ons weten. Aan de lopende band komen mensen binnen met botbreuken en kneuzingen als gevolg van de gladheid.
Het is zelfs zo druk, dat de GGD geen tijd heeft om uit te zoeken hoeveel mensen er tot nu toe zijn behandeld. “We hebben op dit moment elke seconde nodig”, aldus een woordvoerder.

Bij de meeste ziekenhuizen, waaronder het Academisch Medisch Centrum (AMC), het Slotervaart Ziekenhuis en het VU Medisch Centrum is extra personeel ingezet. Het gaat hierbij om artsen en verpleegkundig personeel.

glad-02.jpg

Het was de afgelopen dagen op veel plaatsen in de stad spekglad. Omdat de meeste sneeuw al weg was, maar er nog wel vorst in de grond zat, was de gladheid vaak niet goed te zien.

Gladheidsbestrijding
De Fietsersbond dringt er bij de stadsdelen op aan zich bij de gladheidsbestrijding te houden aan de aanbevelingen. Dus eerst vegen en dan zout strooien. In ieder geval op de belangrijke fietsroutes. En blijven strooien.

De Fietsersbond is er zich overigens ook van bewust dat er zich situaties kunnen voordoen dat er niet tegen de ijsvorming is op te strooien (zoals vermoedelijk in de situatie op de foto hierboven het geval was).

Klachten melden
Toch roept de Fietsersbond fietsers op om klachten over gladheidbestrijding op fietsroutes te melden via internet. De bond zorgt vervolgens dat de klachten bij de verantwoordelijke wegbeheerders, gemeente of provincie terechtkomen.

Bron: AT5
Zie ook: Het Parool


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/6_december_2010_veel_fietsers_onderuit_door_gladheid.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)