Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:6_december_2012_update_gladheid

Update Gladheid

Vannacht viel de eerste sneeuw van het jaar, vandaar hierbij een update van de gladheidsbestrijding in Amsterdam:

Van oktober tot en met april houdt de gemeente zich bezig met gladheidbestrijding. In deze periode worden de weervoorspellingen goed in de gaten gehouden. Bij een voorspelling van gladheid neemt de gemeente een besluit om preventief te strooien. Dit gebeurt veelal midden in de nacht, voordat de ochtendspits begint. Bekijk hier beelden van de werkzaamheden.

De gemeente bestrijdt de gladheid niet op trottoirs, voetpaden en binnenwegen in de wijken, omdat dit te hoge kosten met zich meebrengt en het milieu extra belast. Bewoners en ondernemers worden verzocht om de eigen stoep sneeuwvrij te maken door de sneeuw op te ruimen en/of zout te strooien.

Strooizout
Als inwoner kunt u in sommige gevallen strooizout ophalen bij uw stadsdeel. Kijk op de website van uw stadsdeel of dat kan (zie voor de web-adressen hieronder). Bedrijven kunnen níet terecht bij het stadsdeel. Zij kunnen zout inkopen bij een particuliere aanbieder zoals een tuincentrum.
Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier. Het zout is namelijk schadelijk voor het milieu en het tast planten en bomen aan.

Wie strooit waar?
DIVV: de Gladheidbestrijding van de dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (DIVV) is verantwoordelijk voor het strooien op het hoofdwegennet auto en openbaar vervoer in alle stadsdelen behalve Noord en Zuidoost - deze stadsdelen doen dit zelf.

Stadsdelen: de stadsdelen strooien op fietspaden en lokale wegen.

Kijk hier op hun websites:

Centrum
Noord
West
Nieuw-West
Zuid
Zuid-Oost
Oost

Bekijk hier de strooiroutekaart van Amsterdam

Klachten over de gladheid kunt u hier kwijt.

U kunt ook elkaar waarschuwen via de gladheidsmelder

Lees hier meer over Tips voor Fietsers bij gladheid.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/6_december_2012_update_gladheid.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)