Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:6_september_2012_actie_tegen_stoepfietsen_op_komst

17-21 september - actie tegen stoepfietsen

[Ja meneer, dat gaat u geld kosten...]Voor de tweede keer dit jaar worden (brom-)fietsers die op de stoep rijden direct op de bon geslingerd. Aldus de METRO.

De METRO meldt verder: “Na een succesvolle actie in mei gaat de Amsterdamse politie in samenwerking met de stadsdelen deze maand een week lang alle (brom-)fietsers die op de stoep rijden stante pede op de bon slingeren. Overtreders op de fiets kunnen rekenen op een boete van 45 euro, bromfietsers krijgen 80 euro aan de broek.” In stadsdeel Noord, voortrekker in deze actie, worden de pleinfietsers bij de winkelcentra Boven ’t Y en Molenwijk aangepakt. “Hierover krijgen we van bewoners de meeste klachten”, zegt een stadsdeelwoordvoerder.

De tweede actieweek van dit jaar tegen stoeprijders is van 17 tot en met 21 september op meerdere locaties in de stad. De straten waarin agenten en handhavers van de gemeente lik-op-stuk gaan bekeuren, worden via spandoeken bekendgemaakt. Tijdens de twee actieweken in mei werden ongeveer driehonderd bekeuringen uitgedeeld. Het project is ontstaan als eindexamenopdracht van studenten van de politieacademie.

Stoepfietser, u bent dus gewaarschuwd!

Zie ook: Het Parool

En bekijk reacties van voorbijgangers op de site van Dichtbij.nl


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/6_september_2012_actie_tegen_stoepfietsen_op_komst.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)