Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:7_juni_2012_benw_amsterdam_kiest_voor_veiligheid

BenW van Amsterdam kiest voor veiligheid

In een brief aan de gemeenteraad zegt B&W geen aanleiding te zien om de passage van het Rijksmuseum voor fietsers af te sluiten.

Het door stadsdeel Zuid ingestelde veiligheidsonderzoek (van DTV) wijst uit dat fietsers in de passage voor alle partijen veiliger is dan een fietsroute om het museum heen. Voor B&W voldoende om het verzoek van stadsdeel Zuid van de passage een voetgangersgebied te maken af te wijzen.

Als de gemeenteraad hiermee instemt, blijft de onderdoorgang open voor fietsers.
In ieder geval GroenLinks, Red Amsterdam en D66 zijn het met de brief eens. We verwachten dat de andere partijen zullen volgen.

De gemeenteraad bespreekt de brief op 5 juli a.s. in een commissievergadering.

Uitgebreidere informatie

Zie ook:

  • het antwoord van B&W op het raadsadres namens 69 bezorgde bewoners, waarin B&W zegt: “het College hecht grote waarde aan de toegankelijkheid van de onderdoorgang voor fietsers. Hel is een bijzonder fietspad dat bovendien onderdeel is van het Hoofdnet Fiets (het netwerk van de belangrijkste fietsroutes door de stad). We vinden daarom dat de onderdoorgang niet zomaar afgesloten mag worden.”
UPDATE 8 JUNI
Stadsdeel Zuid geeft niet op en blijft volhouden dat fietsen om het Rijks heen het veiligst is. De gedachte moet zijn dat iets waar wordt als je het maar blijft herhalen. Want er is geen enkele grond voor die bewering, ook niet in het rapport van DTV. Van Pijbes zijn we het inmiddels gewend, maar het is treurig als ook de overheid vervalt tot domweg drammen.

—- Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/7_juni_2012_benw_amsterdam_kiest_voor_veiligheid.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)