Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:7_maart_2012_extra_parkeerplekken_onder_beursplein

Extra parkeerplekken onder Beursplein

Als alles goed gaat komt er een extra fietsparkeerstalling onder het Beursplein voor 1100 fietsen. Dat heeft voorzitter Jeanine van Pinxteren van Stadsdeel Centrum gemeld.

Met de ondergrondse stalling wil stadsdeel Centrum de chaos van geparkeerde fietsen op de Dam en het Damrak aanpakken.

Dat blijkt uit de gewijzigde plannen voor 'de rode loper', het prestigeproject van stadsdeel en gemeente voor een luxe stadsboulevard langs de route van de Noord/Zuidlijn. De plannen worden deze week in de gemeenteraad besproken.

De lukraak geplaatste fietsen op en rond de Dam zijn het stadsdeel en ondernemers al jaren een doorn in het oog. De ingang van de Bijenkorf is alleen te bereiken als bezoekers zich een weg weten te banen door een labyrint van fietsen.

Stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren hoopt dat met de stalling de fietsparkeerproblemen kunnen worden aangepakt. Wel hikt ze aan tegen de hoge bouwkosten: negen miljoen euro, dik achtduizend euro per plek. Van Pinxteren is in gesprek met de Bijenkorf en andere ondernemers over een bijdrage voor de stalling. “De fietsen zijn van hun klanten en staan voor hun deur. Het is ook hun verantwoordelijkheid.”

De Bijenkorf juicht het plan voor een fietsenstalling toe en wijst een financiële bijdrage niet op voorhand af. Maar gesprekken daarover zijn onderdeel van bredere onderhandelingen over de uitbreiding van de Bijenkorf. Als daar duidelijkheid over is, praten ze verder over een bijdrage aan een fietsenstalling.

Bron: Het Parool


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/7_maart_2012_extra_parkeerplekken_onder_beursplein.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)