Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


voorbeelden_van_knelpunten

Voorbeelden van knelpunten

knelpunt-fietsparkeren-albertcuyp.jpg

 • ALbert Cuyp (Oud-Zuid)
  Rond de Albert Cuypmarkt (o.a. het Gerard Douplein) is een aantal fietsparkeerplekken verdwenen. Veel rekken zijn opgeruimd, vervangen door een kleiner aantal vakken. Dit heeft geleid tot chaos en in o.a. de Van der Helststraat tot meer parkeren op de tweede stoep waar je nu dus ook niet meer behoorlijk kunt lopen.Grotere kaart weergeven

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Rozengracht (Centrum)
  Stadsdeel Centrum heeft de Rozengracht opgeknapt. Jammer genoeg is het voor de fietsers alleen in schijn een verbetering: door de te smalle parkeervakken, zijn de fietsstroken een lachertje geworden en de fietsers dus opgejaagd wild.


Grotere kaart weergeven

Lees meer


knelpunt-jvangalen-orteliuskade.jpg

 • Jan van Galenstraat/Orteliuskade (De Baarsjes)
  Sinds de opening van het nieuwe zwembad, en het drive-in (!!!) restaurant voor gebakken kip is het fors drukker geworden in de omgeving van het Jan van Galenbad in de Baarsjes. Met name op de kruising van de Jan van Galenstraat en de Orteliuskade hebben fietsers het zwaar te verduren: auto’s verdringen zich om op de drukke Jan van Galen in te voegen terwijl de vele fietsers van en naar het Rembrandtpark in de verdrukking komen.


Grotere kaart weergeven

Lees meer


kp_olympisch-kwartier.jpg

 • Olympisch kwartier (Oud-Zuid)
  Vlak naast het Olympisch stadion zijn nieuwe woningen gebouwd. De toegangsweg naar het nieuwe woongebied kruist het fietspad precies in de hoek van het Stadionplein. Misschien is dat de oorzaak dat er óf met de belijning van het fietspad óf met de bestrating iets helemaal mis is gegaan.


Grotere kaart weergeven

Lees meer


 • Fietsknelpunten in Oud-Zuid
  Voor heel Oud-Zuid is een overzicht gemaakt van knelpunten op belangrijke fietsroutes. Daarbij wordt aangegeven hoe ernstig de situatie is, hoe de knelpunten kunnen worden opgelost en (in veel gevallen) hoeveel het kost.


voorbeelden_van_knelpunten.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)