Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


beethoven

Archief Zuidas

Bedreigde fietstunnels

Aan het eind van 2008 werd de bedreiging de diverse fietstunnels zo groot dat we besloten tot een petitie. Op 10 december stonden we met veel vrijwilligers onder een van de tunnels om handtekeningen te verzamelen.

2010

De tunneltjes blijven bestaan (in elk geval tot ná het werk aan de A10 gereed is). Goed nieuws!

2011

Op 12 januari probeert de Zuidas de discussie over de loop van de fietsroute door deelgebied 'Beethoven' te beslissen door een wegonttrekkingsbesluit voor te leggen aan de gemeenteraadscommissie. Die commissie hoeft er uiteindelijk niets over te zeggen, want de wethouder beaamt dat het raar is om een uitgebreide discussie op deze manier te beslissen. Toegezegd wordt dat fietsers voor de bouw van de parkeergarage zullen worden omgeleid, en dat de situatie daarna uitgebreid bekeken zal worden. Zie hier het verslag van de vergadering. Het besluit wordt ingetrokken.

2012

2012-01

Er wordt een verkeersbesluit genomen dat de gelijkvloerse kruising anders inricht, en dat de omleiding van fietsers regelt voor de duur van de bouw van de parkeergarage.

2012-02

Er is een bespreking in de Thomaskerk waar wordt getracht een besluit te nemen over de loop van de fietsroute in de definitieve situatie. De bespreking verloopt rommelig, maar behalve de Zuidas is iedereen duidelijk dat de definitieve hoofdroute niet moet lopen langs het noordelijk tracé. Een aantal belanghebbenden schrijft een gezamenlijke brief aan de wethouder om dit nog eens te benadrukken.

2012-07

De Zuidas legt de bespreking en de brief naast zich neer en legt opnieuw een ontwerp wegonttrekkingsbesluit voor. Dit keer via een inspraakprocedure. Nog steeds is er geen totaalontwerp van het maaiveld van gebied Beethoven. Wat ons betreft is de situatie dus niet wezenlijk anders dan ten tijde van het ingetrokken besluit van januari 2011. We schrijven een zienswijze

[Bouwplannen niet aangepast aan gewenste infrastructuur, maar ongewenste infrastructuur aangepast aan kortzichtige stedenbouwkundige wensen. Terwijl het zo makkelijk anders had gekunt...]

beethoven.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)