Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:12_november_2014_verwijderde_fietsen_nog_maar_6_weken_bewaard

Verwijderde fietsen nog maar 6 weken bewaard

12 november 2014 - De gemeente heeft besloten om de bewaartermijn van weggehaalde, fout geparkeerde, fietsen bij het Fietsdepot te verkorten tot zes weken. Reden: de opslagcapaciteit van het Fietsdepot wordt anders te klein.

Meer opslagruimte nodig
In plaats van 13 weken wordt de bewaartermijn 6 weken. De ervaringscijfers - aldus de gemeente - laten zien dat 49% van de fietsen die wegens hinderlijk of te lang parkeren zijn weggehaald, bij het Fietsdepot worden opgehaald. Dat gebeurt vooral in de eerste twee weken. Na vier weken worden de fietsen nauwelijks nog opgehaald door hun eigenaar. Met het inkorten van de bewaartermijn kunnen ongeveer 104.000 fietsen per jaar worden opgeslagen en hoeft het Fietsdepot vooralsnog niet uit te breiden.

Fiets ophalen wordt duurder
Ook wordt het tarief voor het ophalen en laten thuisbezorgen van fietsen vanaf het Fietsdepot verhoogd. De tarieven van het fietsdepot zijn sinds 2003 niet gewijzigd. Ze worden nu verhoogd naar €15 voor ophalen op het Fietsdepot en €30 voor thuisbezorgen van de fiets. Later wordt dit in stappen verder verhoogd, naar uiteindelijk €30 voor het ophalen van een fiets in 2017, thuisbezorgen wordt €40.

Met deze maatregel wil de gemeente geleidelijk toegroeien naar een meer kostendekkend tarief. De werkelijke kosten voor het verwerken van een fiets zijn op dit moment zo'n €76. Omdat de gemeente wil dat zo veel mogelijk fietsen weer terugkomen bij de eigenaar, wordt niet gestreefd naar een volledig kostendekkend tarief.
Deze besluiten van B&W worden nog besproken in de commissie Infrastructuur en Duurzaamheid van 3 december en in de gemeenteraad van 18 december 2014.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/12_november_2014_verwijderde_fietsen_nog_maar_6_weken_bewaard.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)