Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Action disabled: source
nieuws:18_maart_2015_snorscooters_waarschijnlijk_toch_van_het_fietspad

Snorscooters waarschijnlijk toch van het fietspad naar de rijbaan

18 maart 2015 - Een motie in de Tweede Kamer vraagt de minister toch te onderzoeken hoe snorscooters in Amsterdam veilig van het fietspad naar de rijbaan kunnen. En om dat mogelijk te maken.

In de Tweede Kamer is vandaag een motie aangenomen van de leden Hoogland (PvdA) en Van Veldhoven (D66) die verplaatsing van snorscooters naar de rijbaan mogelijk kan maken. De motie dringt aan op nader onderzoek naar de gevolgen, maar spreekt eveneens de wens uit op basis van deze inzichten zorgvuldige verplaatsing naar de rijbaan in Amsterdam mogelijk te maken. De Kamer verzoekt de minister hierover te rapporteren voor 1 oktober.
De motie kreeg steun van PvdA, D66, SP, GroenLinks, ChristenUnie, SGP, PvdD, 50+ en Klein. Lees hier de volledige tekst van de motie.

Wim Bot van de Fietsersbond reageert verheugd op het aannemen van de motie: “Een onverwacht succes. Op 18 december 2014 nam de Tweede Kamer een motie aan waarin de verplaatsing van de snorscooters naar de rijbaan in Amsterdam naar de prullenmand werd verwezen, mede door de onverwachte steun van de PvdA. Gelukkig is die ongelukkige gang van zaken nu gecorrigeerd. Als Fietsersbond dringen we aan op snelle uitvoering van de motie, zodat de Amsterdamse fietsers eindelijk verlost zijn van die almaar toenemende stroom van scheurende scooters op het fietspad”.

Wij roepen tevens iedereen op om de woordvoerders verkeer van alle partijen uit de TK te bestoken met emails waarin gevraagd wordt zo spoedig mogelijk tot een goed besluit te komen. U kunt hiervoor de bovenstaande vetgedrukte tekst als standaard overnemen:

Pvda-Duco Hoogland: d.hoogland@tweedekamer.nl
SP-Farshad Bashir: f.bashir@tweedekamer.nl
D66-Wassili Haachi: w.haachi@tweedekamer.nl
CDA-Martijn van Helvert: m.vhelvert@tweedekamer.nl
VVD-Barbara Visser: b.visser@tweedekamer.nl
PVV-Barry Madlener: b.madlener@tweedekamer.nl
GL-Liesbeth van Tongeren: l.vtongeren@tweedekamer.nl
CU-Carla Dik-Faber: c.dik@tweedekamer.nl
SGP-Roelof Bisschop: r.bisschop@tweedekamer.nl
PvdD-Esther Ouwehand: e.ouwehand@tweedekamer.nl
50+ Henk Krol: h.krol@tweedekamer.nl

In blok:

woordvoerders verkeer tweede kamer

Zie ook het artikel in het Parool


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/18_maart_2015_snorscooters_waarschijnlijk_toch_van_het_fietspad.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)