Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:20_september_2012_een_historisch_moment:amsterdam_akkoord_met_fietspad_awd

Fietspad Waterleidingduinen komt er!

[Bruin het fietspad]Bijna de volledige gemeenteraad van Amsterdam (uitgezonderd de fracties van PvdD, TON en SP), stemde woensdag 19 september in met de aanleg van een fietspad aan de noordoostgrens van de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD).

Al eerder gingen de gemeenteraden van Zandvoort en Bloemendaal akkoord. Wethouder Gehrels duidde de gebeurtenis van vanmiddag treffend: “Het lijkt bijna een historisch moment te worden dat er een meerderheid is voor de aanleg van een fietspad in de AWD. Er is veel onderzoek gedaan en er is op allerlei manieren gekeken om tegemoet te komen aan alle bezwaren.”

De Fietsersbond is verheugd dat er nu een fietspad gaat komen langs de Amsterdamse Waterleidingduinen. Eindelijk een alternatief voor het smalle fietspad langs de Vogelenzangseweg. “Het nieuwe tracévoorstel tussen de natuurbrug over de Zandvoortselaan en ingang De Oase is een hele nette oplossing. Een veel beter plan, veel beter en natuurvriendelijker dan voorgaande varianten. 99,9% van de AWD blijft het unieke domein van wandelaars.”, aldus Jaap Moerman, voorzitter van de Fietsersbond afdeling Haarlem.

Lees er hier meer over.


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/20_september_2012_een_historisch_moment/amsterdam_akkoord_met_fietspad_awd.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)