Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:22_september_2011_denen:amsterdam_meest_fietsvriendelijke_stad_in_de_wereld

Deense test: Amsterdam meest fietsvriendelijke stad in de wereld

Volgens een test van Copenhagenize is Amsterdam voor fietsen het neusje van de zalm. Volgens At5 is er zelfs sprake van een “fabelachtig fietsparadijs, het mekka voor de tweewieler of een eldorado voor de berijder van het stalen ros.”

Amsterdam is als beste beoordeeld door het Deens adviesbureau Copenhagenize. Het bureau keek in 80 grote steden over de hele wereld naar dertien verschillende criteria, waaronder veiligheid, infrastructuur en fietscultuur. In totaal vielen er 60 punten te verdelen en Amsterdam behaalde er hiervan 54. (Met bonuspunten meegerekend haalde Amsterdam 58 van de 64 mogelijke punten.)

Copenhagenize noemt de uitverkiezing van Amsterdam niet echt verrassend. De consultants hebben zelfs nog wat bescheiden puntjes van kritiek. Zo zouden ze graag zien dat Amsterdam wat creatiever nadenkt over de toekomst van fietsen in de stad en laken ze onze lappendeken aan verschillende kleuren fietspaden. Bovendien laten ze weten dat als Groningen in de race was geweest, die stad allicht hoger gescoord had dan Amsterdam.

Uit een klein onderzoekje van NRC Next bleek onlangs al dat het fietsklimaat in Amsterdam zo goed is dat zelfs stuntelende toeristen hier veilig over straat kunnen. Hoewel sommige mensen daar heel anders over denken…




Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/22_september_2011_denen/amsterdam_meest_fietsvriendelijke_stad_in_de_wereld.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)