Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Action disabled: source
nieuws:30_oktober_2015_21_november:gala_van_de_stadsfiets_felix_fietst

Gala van de Stadsfiets Felix Fietst!

De Fietsersbond bestaat veertig jaar en de Afdeling Amsterdam presenteert op zaterdag 21 november 2015 het Gala van de Stadsfiets Felix Fietst! Over verleden, heden en toekomst van Fietsstad Amsterdam
In de Concertzaal van Felix Meritis

Met oa:
ROOSBEEF
Henk Hofstede(NITS)
Pete Jordan(de Fietsrepubliek)
Luud Schimmelpennink(Fietser des Vaderlands)
Nita Liem(Don't Hit Mama)
Niels de Wit(NK Slowbiking)
Fred Feddes(1.000 jaar Amsterdam)
Caro Dest(stand up comedy)
DJ Alex

presentatie: Pieter Hulst(AT5, VPRO)

Idee & scenario: Marcel van Kempen / Projectleiding: Marjolein de Lange / Eindregie: John Serkei / Adviezen: Ed Koomen

Voor een uitgebreide programmabeschrijving zie onderaan deze pagina.

Mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fietsersbond, Felix Meritis, MacBike, Jan Kuipers Nunspeet


Uitgebreide programmabeschrijving:
In de Concertzaal van Felix Meritis wordt een pop-up fietspad aangelegd, wat zal fungeren als rode loper en catwalk tegelijk voor sprekers, performers en artiesten.
Zij laten hun voorlicht schijnen op onze fietsstadhistorie, vanaf de pionierende acties in de jaren zeventig tot de strijd onder het Rijksmuseum door. En werpen een blik op het heden en de toekomst van de fietsstad.

Gastheer is Pieter Hulst, voorheen razende reporter van het populaire AT5-programma De Straten van Amsterdam en sinds kort werkzaam voor de VPRO. Roosbeef bezingt met haar fluwelen stem o.a de Bouwvakkers die rotondes bouwen. De ongekroonde Fietsers des Vaderlands Luud Schimmelpennink, bedenker van Witte Fietsenplan en Witcar, toont in zijn tachtigste levensjaar een nieuwe vinding van bamboe. Zanger/muzikant Henk Hofstede (NITS), dit jaar geridderd in de Orde van Oranje Nassau, maakt het publiek deelgenoot van hoe hij zich op de fiets muzikaal laat inspireren. Publicist Fred Feddes (1.000 jaar Amsterdam) schetst in een vurig betoog de noodzakelijkheid van meer ruimte voor de stadsfietsers. Dansperformer Nita Liem (Don’t Hit Mama) laat zich inspireren door de mythe dat wij de fiets te danken hebben aan de uitbarsting van een vulkaan in Indonesië. Suzanne Mateysen verwerkt fietsgeluiden en fietsgedichten tijdens haar interactieve publieksperformance. Caro Dest brengt een rauwe en flitsende mini stand-up comedy show waarin ze de brave en minder brave fietsers onder een vergrootglas zet. De fietsende clowns Quintijn & Aleksej delen lief en leed op hun tandem. Schrijver Pete Jordan emigreerde vanuit Amerika naar de door hem geadoreerde Fietsrepubliek Amsterdam en vertelt waarom. Willemijn Knödler & Mariana Hutchinson (Duo Macchiato) brengen in hun bakfiets een klassieke fiets-ode op cello en viool. Myriam Corzilius fietst op een bijzonder exemplaar uit het depot van haar Amsterdams Fietsmuseum. En tijdens de pauze neemt Niels de Wit (winnaar NK Slowbiking) het op tegen het jongste talent in deze rustgevende fietsdiscipline.
Na afloop dansen op de vulkaan met DJ ALEX.

sharethis


Wat, waar, hoe?

21 november 2015 van 20-22 uur
Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam
toegangsprijs 10 euro

Kaarten kopen:
online via Felix Meritis

of bij Felix Meritis op de Keizersgracht 324, Amsterdam, ma t/m vr van 9-18 uur,(één euro meerkosten)

of bij Fietsersbond Amsterdam, WG plein 84, Amsterdam, ma t/m do van 10-14 uur of bel of we er zijn 020 6854794

Mail ons via amsterdam@fietsersbond.nl voor meer info


Terug naar de voorpagina


nieuws/30_oktober_2015_21_november/gala_van_de_stadsfiets_felix_fietst.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)