Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuws:molenwerf_121212

Fietsers de dupe op de Molenwerf

In West heeft op de Molenwerf (bij Sloterdijk) een hotel zijn intrek genomen in een al lang leeg staand kantoorgebouw (onderop de foto hieronder). Dat is mooi. Minder mooi is dat de fietsers daar de dupe van zijn geworden. En niet alleen omdat ze een stuk fietspad zijn kwijtgeraakt.

Hieronder eerst een overzichtsfoto van de fietsroute (stadinwaarts) die veranderd is: geel is het opgeheven stuk fietspad, groen is zoals het nu loopt.
[Fietsroutes Molenwerf in West]

De 4 klachten die wij van fietsers krijgen:

 KLACHT 1
2 maal oversteken Velserweg

Fietsers op het 2-richtingen fietspad op de Velserweg die stad in fietsen moeten nu zo'n 25 meter voor de kruising bij het viaduct (bij A) de weg (zonder voorrang) oversteken om 25 meter verder bij het viaduct weer opnieuw (bij B) de weg terug te moeten oversteken.


KLACHT 2
Spekglad wegdek op kruising fietspad

Het wegdek van de T-kruising waar fietsers vanaf Westerpark en Haarlemmerweg samenvoegen en fietsers naar Westerpark kruisen (A op de bovenste foto), heeft plekken waar vocht blijft staan. Vooral bij gladheid erg gevaarlijk.
Dit knelpunt is al ruim een jaar geleden aangekaart, is door het stadsdeel als zodanig erkend zonder dat het tot effectieve maatregelen heeft geleid.


KLACHT 3
Fietspad geblokkeerd door auto's

Door het plaatsen van antiparkeerbanden ‘moeten’ auto’s wel op het fietspad parkeren (B op de bovenste foto). Met als gevolg zeer gevaarlijke situaties voor fietsers (ook als ze over de gladde stoep uitwijken).
De antiparkeer-maatregel had natuurlijk in de (verbrede) schampstrook van het fietspad moeten worden toegepast.


KLACHT 4
Fietspad ontoegankelijk voor invoegende fietsers

Terwijl auto’s die het kantorencomplex links verlaten naar 2 richtingen kunnen afrijden, hebben fietsers die linksaf naar de Haarlemmerweg willen, geen toegang tot het fietspad aan de overkant (B op de bovenste foto).
nieuws/molenwerf_121212.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)