Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Action disabled: source
nieuws:19_december_2014_tweede_kamer:scooters_mogen_niet_naar_rijbaan

Tweede Kamer wil scooters niet naar de rijbaan sturen

19 december 2014 - Een meerderheid van de Tweede Kamer schaarde zich gisteren achter een oproep van CDA en PVV aan het kabinet om af te zien van een Amsterdamse proef om snorfietsers met helmplicht van het fietspad naar de rijbaan te verplaatsen. De oproep werd ook gesteund door de PvdA fractie in de Tweede Kamer.

De Fietsersbond is diep teleurgesteld en bezint zich op verdere mogelijkheden om voor elkaar te krijgen dat er in Amsterdam een eind komt aan de scooterpest, die het fietsen op de vaak toch al veel te smalle fietspaden, steeds meer tegenmaakt.

De Amsterdamse afdeling maakt zich bezorgd dat dit besluit in Amsterdam tot grotere verkeersonveiligheid zal leiden. Nu al blijken steeds meer fietsers geneigd om rood licht te negeren om maar niet bij een verkeerslicht achter een scooter te hoeven wachten. Ook lijkt de neiging tot scootervermijding te leiden tot meer stoepfietsen.

Intussen heeft burgemeester Van der Laan op AT5 laten weten het er niet bij te laten zitten, en dat stemt toch weer enigszins hoopvol.

Meer info:


Terug naar de voorpagina


sharethis

nieuws/19_december_2014_tweede_kamer/scooters_mogen_niet_naar_rijbaan.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)