Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuwsarchief2009
 
'; $bCache = true; $bWikify = false; return $sOutput; } } ?>

Nieuwsarchief 2009

december 2009

Wethouder weert tweetaktbrommer[spacer]

18 december 2009 - Wethouder Hans Gerson komt nog voor de verkiezingen met maatregelen om vervuilende tweetaktbrommers aan te pakken. Dat heeft Gerson beloofd aan de gemeenteraad.

Lees meer...


scooter_babe.jpgGemotoriseerde fietsen verdringen gewone fietsen[spacer]

17 december 2009 - Het aantal verkochte elektrische fietsen groeide in 2008 sterk terwijl de verkoop van de gewone stadsfiets aanzienlijk afnam. Verder worden er steeds meer brom- en snorfietsen verkocht.

Lees meer...


bilderdijkstraat-chaos.jpgFietsers opgelet: Oud-West gaat handhaven [spacer]

14 december 2009 - Stadsdeel Oud-West zet tijdelijk extra handhavers openbare ruimte in die zich specifiek bezig gaan houden met parkeer- en verkeersovertredingen.

Lees meer...


fb_logo_website.jpgAanhang Fietsersbond groeit [spacer]

10 december 2009 - Het ledental van de Fietsersbond is dit jaar met 8% gestegen tot 33.032. Hiermee staat de Fietsersbond op de veertiende plaats op de lijst van natuur- en milieuorganisaties.

Lees meer...

fietsers_kinkerstraat.jpgMeer ruimte voor de fiets nodig
voor bereikbare en verkeersveilige steden [spacer]

9 december 2009 - Het gaat goed met de fiets. Omdat de fiets op de kortere afstand steeds vaker sneller en goedkoper is dan de auto, stappen steeds meer mensen op de fiets als ze bijvoorbeeld naar het centrum willen. Dat leidt tot steeds meer drukte op fietspaden en maakt het steeds moeilijker een plekje te vinden om je fiets te parkeren. Daarnaast is het risico op een ongeval voor fietsers de laatste jaren niet gedaald. Gemeenten moeten daarom letterlijk meer ruimte reserveren voor veilige infrastructuur voor fietsers en voor meer fietsparkeervoorzieningen.

Lees meer...


ontwerp-clercqstraat-bbilderdijkkade.jpgFietsinfrastructuur is duurder dan je denkt [spacer]

8 december 2009 - Fietsinfrastructuur is per strekkende meter veel goedkoper dan infrastructuur voor auto en OV. Toch blijkt budgetkrapte voortdurend zodra het fietsbeleid uitwerkt naar het werkelijk op orde brengen van de fietsroutes of zelfs maar een enkeling uit het netwerk.

Lees meer...


ov-fiets.jpgAnti-file actie vooral anti-fiets actie [spacer]

7 december 2009 - Het gebruik van bus, tram, metro en trein bij mensen die reageerden op een aanbod om de auto te laten staan, steeg met gemiddeld 8%. Maar velen van hen gebruikten voorheen de fiets. Het fietsgebruik daalde met 7,6%. Het autogebruik bij de mensen die reageerden daalde met 0,4%.

Lees meer...


scooters-02.jpgBovag wil slooppremie op 'lawaai-brommers' [spacer]

3 december 2009 - Brancheorganisatie Bovag pleit voor een slooppremie op tweetakt brom- en snorfietsen. Dat zou een effectief middel zijn tegen geluidshinder, illegaal opvoeren en de uitstoot van schadelijke stoffen, zo liet Bovag donderdag weten.

Lees meer...


ongeluk-fiets-01.jpgAantal verkeersdoden onder fietsers daalt niet [spacer]

3 december 2009 - Uit onderzoek van het SWOV blijkt dat het aantal verkeersdoden onder fietsers de laatste jaren niet verder lijkt te dalen. Ook het risico voor fietsers lijkt vanaf 2005 niet verder te zijn afgenomen.

Lees meer...


Verkeersveiligheid belangrijker dan speelplaatsen
voor beweging kinderen [spacer]

2 december 2009 - Een veilige verkeerssituatie is belangrijker om kinderen voldoende te laten bewegen dan veel speelplekken en veel groen in een wijk. Dit concludeert TNO-er Sanne de Vries in haar proefschrift over beweegvriendelijke wijken voor kinderen. Zij onderzocht in tien stadswijken hoe het beweeggedrag van kinderen samenhangt met de inrichting van een wijk.

Lees meer...


brettenzone-afgesloten.jpgANWB brengt knelpunten voor fietsers in kaart[spacer]

2 december 2009 - De ANWB gaat de belangrijkste knelpunten voor fietsers in kaart brengen. Daarmee willen ze de overheid overtuigen dat het slim is, te investeren in fietspaden en -routes.

Lees meer...


gartmanplantsoen.jpg2700 fietsplekken onder Kleine Gartmanplantsoen[spacer]

2 december 2009 - Als het aan het college van B&W ligt heeft het Leidseplein in 2015 een fietsenstalling met 2700 parkeerplekken en verschillende in- en uitgangen.

Lees meer...


Aftrap Fietsbalans-2Fietscomfort minder in grote steden[spacer]

1 december 2009 - Uit Fietsbalans 2 blijkt dat de grote steden op comfort (hinder) duidelijk slechter scoren dan gemiddeld.

Lees meer...


november 2009

fietsloze-stoepdag_landlust.jpgFietsloze stoepdag in Landlust[spacer]

19 november 2009 - Op woensdag 25 november wordt in Landlust actie gevoerd tegen fietsen op de stoep. Veel bewoners blijken daar last van te hebben. Vooral mensen die slecht ter been zijn, voelen zich er onveilig door.

Lees meer...


ontwerp-clercqstraat-bbilderdijkkade.jpg10 jaar Duurzaam Veilig een succes[spacer]

17 november 2009 - Het aantal verkeersdoden in Nederland is in de periode 1998-2007 met gemiddeld 5% per jaar gedaald. Zeer waarschijnlijk hebben de in het kader van Duurzaam Veilig uitgevoerde maatregelen geleid tot een daling van 300 tot 400 verkeersdoden, ofwel ruim 30%. Aldus een onderzoek van het SWOV.

Lees meer...

amstelveen_zwartepad.jpgDoodsteek voor fietssnelweg door Amstelveen[spacer]

14 november 2009 - Wethouder herstelt onder druk van enkele politieke partijen wijzigingen in de verkeerssituatie die nodig waren voor de verwezenlijking van die fietssnelweg.

Lees meer...

oktober 2009


wachttijdmelder_fiets_dmeijerplein.jpgMeer proeven met wachttijdmelders[spacer]

29 oktober 2009 - Amsterdam wil meer proeflocaties met wachttijdmelders. Ze worden zeer gewaardeerd door fietsers, ook al leiden ze niet significant tot minder door rood rijden.

Lees meer...


kindlint-spaarndammerbuurt.jpgVeiligheid Kindlint bijverschijnsel[spacer]

28 oktober 2009 - Uit onderzoek blijkt dat kindlinten weliswaar tot meer veiligheid leiden, maar dat dat voornamelijk een bijverschijnsel is, en voornamelijk door veiliger oversteekplaatsen wordt veroorzaakt.

Lees meer...


passage_rijks.jpgRijks start nieuwe discussie over onderdoorgang[spacer]

22 oktober 2009 - Alweer 4 jaar geleden, in 2005, is er na uitgebreide discussie een beslissing genomen over de Onderdoorgang van het Rijksmuseum. Onlangs heeft het Rijksmuseum een nieuwe directeur gekregen, en nu lijkt alles weer van voren af aan te beginnen.

Lees meer...


holleeder_scooter.jpgScooters van het fietspad?[spacer]

22 oktober 2009 - De laatste weken is er beroering over scooters in Amsterdam. Ze zijn onveilig en vies, en waar moeten ze eigenlijk rijden?

Lees meer...


amstelveen.jpgAmstelveen bezuinigt 80% op fietsbudget[spacer]

22 oktober 2009 - Het College van B&W heeft voorgesteld om het jaarlijkse budget “Nota Fiets” te verlagen van € 500.000,- naar € 100.000,-. Dit betekent een doodsteek voor het onlangs ingezette meerjarenbeleid om het gebruik van de fiets in Amstelveen veiliger en aantrekkelijker te maken.

Lees meer...


Verhaal van de Dag Helm Fiets KinderenFietshelmen hebben ook voordelen[spacer]

15 oktober 2009 - Hoewel fietsers er volgens onder meer de Fietsersbond niet om staan te springen, pleit de SWOV opnieuw voor het op grotere schaal gebruiken van de fietshelm. Die kan vooral bij kinderen veel leed voorkomen.

Lees meer...


elektrische-auto_s.jpgStille auto’s veroorzaken meer ongevallen met voetgangers en fietsers [spacer]

14 oktober 2009 - Hybride auto’s veroorzaken meer ongevallen met voetgangers en fietsers dan gewone auto’s. Tot deze opzienbarende conclusie komt de Amerikaanse National Highway Safety Administration.

Lees meer...


spiegelstraat_090607.jpgGroenLinks wil voorrang voor fietsers [spacer]

8 oktober 2009 - GroenLinks bepleit de grootschalige invoering van 'fietsstraten', waar het voor auto's verboden is fietsers in te halen.

Lees meer...


marnixstraat-elandsgracht_klaas-fopma.jpgExtra maatregelen voor verkeersveiligheid in Amsterdam [spacer]

6 oktober 2009 - Verkeersonveilige situaties rondom scholen krijgen meer aandacht en blackspots worden sneller aangepakt. Dat heeft het college van B&W besloten.

Lees meer...


september 2009

fietsparkeren_dam-zaterdag-02.jpgVolgens Telegraaf teveel fietsen in de binnenstad[spacer]

29 september 2009 - Er zijn te veel fietsen in het Centrum. Dat meldt De Telegraaf. Hierdoor zijn er momenteel te weinig parkeervoorzieningen om al die fietsen te kunnen stallen.

Lees meer...


scooter-01.jpgGroenLinks wil aanpak vervuilende scooters en brommers[spacer]

2 september 2009 - Volgens GroenLinks komen er steeds meer scooters en brommers op straat, en daardoor wordt steeds duidelijker dat ze een heus probleem vormen voor alle anderen in de openbare ruimte.

Lees meer...


fiets_in_metro.jpgFiets niet mee op OV-chipabonnement[spacer]

1 september 2009 - Iedereen die met zijn fiets de metro in wil, moet een apart kaartje voor de fiets kopen, ook reizigers die een abonnement hebben.

Lees meer...


augustus 2009

autobus_cs.jpgMinder fietsen door gratis OV[spacer]

30 augustus 2009 - Gratis OV in Eindhoven leidt tot 10% meer OV-reizigers en 13% minder fietsers.

Lees meer...


70 miljoen extra om fietsen aantrekkelijker te maken?[spacer]

28 augustus 2009 - Fietsers moeten op steeds meer fietspaden gewoon door kunnen trappen, zonder hinder van hobbels, boomstronken en verkeerslichten, vindt staatssecretaris Tineke Huizinga.

Lees meer...


A man rides a bicycle in the rain along a street in the city port of La Ceiba,...Anti fiets-smoes weerlegd[spacer]

28 augustus 2009 - Op dinsdag 1 september 2009 is het een jaar geleden dat Gerard Poels de site www.hetregentbijnanooit.nl is gestart.

Lees meer...


ballonnenvoorgerson_090827.jpg7295 handtekeningen voor een veiliger verkeer[spacer]

27 augustus 2009 - Bezorgde ouders overhandigden donderdagmiddag om 14.00 uur aan wethouder Hans Gerson van verkeer een petitie met 7295 handtekeningen voor een veiligere verkeerstoestand voor hun kinderen.

Lees meer...


OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinister wil fietsers op rotondes in de voorrang[spacer]

25 augustus 2009 - Volgens minster Eurlings moeten fietsers in de bebouwde kom in de voorrang worden meegenomen. Hij gaat hiermee in tegen het standpunt van de SWOV.

Lees meer...


markthallen.jpgStem op de Markthallen![spacer]

23 augustus 2009 - De campagne Nieuw leven voor oude gebouwen zet zich in voor hergebruik van bijzonderer gebouwen. U kunt meebeslissen welke een nieuw leven krijgen.

Lees meer...


fietsparkeren_overtoom.jpgVriendelijke actie 'Fiets niet in de weg!' op de Overtoom[spacer]

21 augustus 2009 - Fiets niet in de weg! luidt de boodschap van de publieksvriendelijke actie op de Overtoom, van 22 t/m 29 augustus.

Lees meer...


autovrije-zondag_2009.jpgZondag 20 september autovrije zondag[spacer]

20 augustus 2009 - Amsterdam is van 10.00 – 17.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf de ring A10. Ook bij bepaalde evenementen staan omleidingen.

Lees meer...


dodehoek_03.jpgNieuwe overheidscampagne tegen dodehoek-ongevallen[spacer]

18 augustus 2009 - De campagne wil de kennis bij fietsers over de dode hoek versterken: waar zit de dode hoek en hoe moet je uit de dode hoek blijven?

Lees meer...


p4-amstelstation2-rs.jpgFietsen bij Amstelstation na 28 dagen verwijderd[spacer]

17 augustus 2009 - Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer gaat fietsen die langer dan 28 dagen bij het Amstelstation staan gestald, met ingang van begin september verwijderen.

Lees meer...

juli 2009

fietser-naar_school.jpg Video's om fietsroutes naar school veiliger te maken[spacer]

28 juli 2009 - In de brugklas verandert er veel voor leerlingen. Zo ook de route die zij nemen naar school. Deze route is nieuw en leerlingen gaan alleen naar school. Een nieuwe video laat zien hoe daar mee om te gaan.

Lees meer...


fietsenstalling_nssloterdijk_jun09.jpg Aanpassing fietsenstalling Sloterdijk ongewenst[spacer]

23 juli 2009 - De SP is zeer ontevreden over de geplande aanpassingen aan de fietsenstalling bij station Sloterdijk.

Lees meer...


sproeiwagen_oud1.jpg Sproeien helpt niet tegen luchtverontreining[spacer]

7 juli 2009 - In Amsterdam is bekeken of sproeien van straten ook echt helpt. Het antwoord is: nee.

Lees meer...


hagen-jvangalen.jpg Hagen beschermen fietsers nauwelijks tegen luchtverontreiniging[spacer]

3 juli 2009 - Een haag langs een weg leidt er weliswaar toe dat fietsers achter de heg wat minder schadelijke stoffen binnen krijgen, maar zo'n maatregel zet niet echt veel zoden aan de dijk. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO.

Lees meer...


ovchipkaartlogo.jpeg OV-chipkaart & fiets in de metro:
Hoe gaat dat? [spacer]

2 juli 2009 - De fiets mag mee in de metro en in tram 26 (naar Ijburg). Tegen gereduceerd tarief. Maar hoe moet dat nou als de OV-chipkaart is ingevoerd?

Lees meer...


ij-oever.jpg “Verduurzamen gemeentelijk verkeer- en vervoersbeleid niet zo moeilijk” [spacer]

1 juli 2009 - Een 10 punten plan om onze steden prettiger, de lokale economie beter, de bewoners gelukkiger en onze bijdrage aan de klimaatverandering kleiner te maken.

Lees meer...


juni 2009

demo-marnixstraat_2009.jpg “Amsterdam moet veiliger voor fietsers”
Vindt Comité bezorgde ouders Amsterdam [spacer]

30 juni 2009 - Het comité Amsterdam eist via een petitie maatregelen om Amsterdam een veiliger fietsstad te maken.

Lees meer...


fietsparkeren-druk.jpg Gratis fietsenstalling bij Pathé De Munt [spacer]

29 juni 2009 - Bioscoopbezoekers van Pathé De Munt kunnen hun fietsen en scooters voortaan gratis parkeren in de bewaakte stalling om de hoek in de Reguliersdwarsstraat.

Lees meer...


raamplein.jpgOPROEP:
Fietsparkeerproef op Raamplein

Check it out[spacer]

29 juni 2009 - Op het Raamplein (tegenover De Krakeling, bij de HES) staan 19(!) verschillende mogelijkheden om je fiets te stallen. Neem een kijkje en laat het stadsdeel weten wat je vindt.

Lees meer...


bikes-not-cars-festival.jpgBikes Not Cars Festival van 4-7 juli[spacer]

28 juni 2009 - Zaterdag 4 juli zal om 14.00 uur de critical mass (fietsdemonstratie) van start gaan, en wordt met zoveel mogelijk fietsers de straat opgeëist, met onderweg fietspolo en langzaam-fiets-wedstrijden.

Lees meer...


fietsersilhouet_natuur.jpgDe fiets, het enige CO2-vrije vervoermiddel[spacer]

23 juni 2009 - Op 15 juni besprak de Tweede kamer de voortgang van het klimaatbeleid. De regering is gematigd optimistisch over de voortgang, de milieubeweging een stuk kritischer. In de discussie lijkt bijna iedereen één aspect over het hoofd te zien: de belangrijke rol die de fiets kan spelen in de reductie van de CO2-uitstoot.

Lees meer...


zuidas-tunnel-01.jpgZuideramstel wil voorlopig geen verlaging Strawinskylaan[spacer]

23 juni 2009 - Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuideramstel wil voorlopig geen verlaging van de Strawinskylaan. ‘Zolang er geen duidelijkheid is over het dokmodel, gaan we niet akkoord met de verlaging’, aldus stadsdeelvoorzitter Duco Adema.

Lees meer...


baarsjes-bike.jpgOntwerp fietsvriendelijke Baarsjes valt in de prijzen[spacer]

23 juni 2009 - Studenten Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam hebben de 3e prijs gewonnen bij de ideeënprijsvraag De Fietsvriendelijke Wijk van de Fietsersbond.

Lees meer...


AFAC en Locker worden Fietspunt.[spacer]

22 juni 2009 - De gemeente wil duidelijk maken dat de AFAC en de gratis bewaakte stallingen Locker deel uitmaken van het fietsbeleid van de stad. Alles wat met fietsen in Amsterdam te maken heeft krijgt één naam: Fietspunt.

Lees meer...


autoparkeren.jpgVrijliggende fietspaden verhoogt wegcapaciteit.[spacer]

21 juni 2009 - Bij dwarsparkeren én fietsers op de rijbaan ligt de maximale capaciteit van een weg in de praktijk aanzienlijk lager dan vaak wordt gedacht. Dit blijkt uit een onderzoek van Christiaan Nad.

Lees meer...


fietsers-man-amsterdam.jpgIn de stad heeft de fiets een sterker imago dan de auto.[spacer]

18 juni 2009 - De meeste inwoners van middelgrote steden (65%) denken dat ze met de fiets sneller in het stadscentrum zijn dan met de auto. Daarnaast vindt een meerderheid ‘gevoel voor vrijheid’, ‘leuk’, ‘relaxt’ en ‘ontspannend’ meer bij fietsen passen dan bij autorijden.

Lees meer...


dodehoek-240x144.jpgGedragscode fietsers tegen dodehoek-ongevallen.[spacer]

16 juni 2009 - Ondanks diverse maatregelen gebeuren er nog steeds dodehoekongevallen. Op de korte termijn zal het aantal ongevallen beperkt moeten worden door bijvoorbeeld infrastructurele maatregelen op kruispunten en permanente voorlichting over een gedragscode voor fietsers.

Lees meer...


achterop-de-fiets.jpgVeilig achterop: tips van de Fietsersbond.[spacer]

15 juni 2009 - Wat kunt u doen om te voorkomen dat een kindervoet tussen de spaken raakt? De Fietsersbond heeft een speciale folder uitgebracht met tips.

Lees meer...


fietser_regen.jpgBrabantse fietser krijgt vaker groen.
Nu Amsterdam nog.[spacer]

10 juni 2009 - Bij koud en regenachtig weer krijgen fietsers op diverse plekken in Brabant langer groen licht. De provincie heeft hiermee geëxperimenteerd in Grave en heeft besloten de positieve resultaten in praktijk te brengen.

Lees meer...


fietswrak_02a.jpgFietswrak kan bij grof vuil in Westerpark[spacer]

4 juni 2009 - In stadsdeel Westerpark kunnen fietswrakken met het grof vuil worden meegegeven. Dat is bijzonder.

Lees meer...


wachttijdmelder.jpgFietsers zeer tevreden met wachttijdmelders[spacer]

3 juni 2009 - Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat 9 van de 10 fietsers tevreden zijn met wachttijdmelders bij verkeerslichten.

Lees meer...


mei 2009

fietswrak_01.jpgDuidelijker beleid fietswrakken en weesfietsen[spacer]

28 mei 2009 - Volgens de gemeente is het beleid t.a.v. fietswrakken duidelijker geworden. Een achtergelaten fiets (weesfiets) krijgt nog altijd een waarschuwingssticker maar een fietswrak wordt direct verwijderd.

Lees meer...


scooters-05.jpgDreigende plaag van snorfietsen[spacer]

13 mei 2009 - Sinds begin dit jaar worden er meer nieuwe snorfietsen verkocht dan bromfietsen.

Lees meer...


april 2009

fietsslot-hek-02.jpgTweederde fietsdiefstal wordt niet aangegeven[spacer]

29 april 2009 - Twee op de drie slachtoffers van fietsdiefstal vorig jaar deden daarvan geen aangifte.

Lees meer...


fietsparkeren_oba.jpgGemeente wil meer gebieden met fietsparkeerverbod[spacer]

23 april 2009 - De gemeente stelt een APV-wijziging voor waardoor stadsdelen meer gebieden kunnen aanwijzen waar het verboden is een fiets te parkeren.

Lees meer...


fietsers-man-amsterdam.jpgDodelijke verkeersslachtoffers onder fietsers
vooral mannen boven de 50[spacer]

22 april 2009 - Volgens het CBS is het aantal verkeersdoden in 2008 afgenomen. Opvallend is dat mannen overtegenwoordigd zijn onder de dodelijke verkeersslachtoffers (552 mannen tegenover 198 vrouwen).

Lees meer...


Een nieuwe fietsroute met een nieuwe brug?[spacer]

14 april 2009 - Volgens Yvonne Lammers van Oud-West heeft Amsterdam er een nieuwe fietsroute bij: de West-Zuid route. Dankzij een nieuwe fietsbrug over de Hugo de Grootgracht.

Lees meer...


Rijbewijs- en autobezit van 75-plussers tussen 1996 en 2007 met 36% gestegen.[spacer]

13 april 2009 - Hoewel senioren maar 2,3% van het totaal aan misdrijven voor hun rekening nemen, is het aandeel in verkeersdelicten opvallend groot. Voor fietsers dus oppassen geblazen.

Lees meer...


?150&nolinkRecreatieve fietsrouteplanner online[spacer]

13 april 2009 - Met een nieuwe recreatieve fietsrouteplanner is het nu mogelijk een een fietstocht te plannen over de Landelijke Fietsroutes (LF-routes) in heel Nederland.

Lees meer...


fietser-naar-werk.jpgUitleg over fiscale regels zakelijk fietsgebruik[spacer]

8 april 2009 - Wat zijn de fiscale gevolgen als iemand een OV-jaarkaart tweede klasse gebruikt voor het woonwerk- en zakelijke verkeer plus een fiets van de zaak voor het aansluitend vervoer in het woon-werkverkeer? Op dergelijke vragen geeft een nieuwe brochure van de Taskforce Mobiliteitsmanagement een antwoord.

Lees meer...


Meedenken over de toekomst van Amsterdam?[spacer]

5 april 2009 - De gemeente Amsterdam is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe structuurvisie. En wil dat de bewoners meedenken.

Lees meer...

maart 2009

winkel-fietsen-02.jpgActie Met belgerinkel naar de winkel
alleen in Osdorp en Slotervaart?[spacer]

31 maart 2009 - Van 9 mei tot 27 juni doen er 21 gemeenten in drie provincies mee aan de campagne Met belgerinkel naar de winkel. Maar in Amsterdam doen alleen Slotervaart en Osdorp mee.

Lees meer...


opbreking-declercqstraat_mrt09.jpgVeel mis bij werk in uitvoering.[spacer]

27 maart 2009 - Bij wegwerkzaamheden wordt fors de hand gelicht met de voorschriften. Slechts een kleine minderheid van de locaties blijkt geheel aan de richtlijnen te voldoen. Vooral fietsers worden het slachtoffer.

Lees meer...


bike_city_wenen.jpgAmsterdam op achterstand?
Wenen ontwerpt speciale woningen voor fietsers.[spacer]

24 maart 2009 - Bike City is een wooncomplex in Wenen dat speciaal is opgezet om aan de behoeften van fietsers tegemoet te komen. Zo zijn er extra grote liften, voorzieningen voor fietsonderhoud en beveiligde stallingen. Het aantal autoparkeerplaatsen is beperkt.

Lees meer...


gazelle-orange-plus2008.jpgNieuwe fietsen beter beveiligd tegen diefstal.[spacer]

23 maart 2009 - Fietsverzekeraars signaleren dat diefstal van fietsen verschuift: van nieuwe naar 3 jaar oude. Die zijn minder goed beveiligd.

Lees meer...


a1-a10oost.jpgActiecomité A1-A10-oost Beter Opgelost
begint burgerinitiatief.[spacer]

20 maart 2009 - Met een burgerinitiatief wil het comité een eind maken aan de voortdurende toename van het vervuilende autoverkeer.

Lees meer...


Havenfietsen met Josephine Moons[spacer]

18 maart 2009 - Tussen 5 april en 5 juli organiseert Haven Amsterdam gratis havenfietstochten onder leiding van stadsgids Josephine Moons.

Lees meer...


fietslessen_leontien-01.jpgFietsles in Oost-Watergraafsmeer[spacer]

16 maart 2009 - Op 23 maart start er weer een nieuwe fietscursus van twaalf lessen van twee uur.

Lees meer...


Fietsen beter voor milieu dan slooppremie op oude auto's [spacer]

10 maart 2009 - Volgens George Monbiot doet een slooppremie op oude auto's meer kwaad dan goed voor het milieu. En haalt het niet bij de voordelen van fietsen.

Lees meer...


fietser-in-overtreding-01.jpgFietsverbod Hogesluisbrug ongeloofwaardig [spacer]

4 maart 2009 - Het fietsverbod op de hoofdfietsroute over de Hogesluisbrug wordt massaal genegeerd. Niet zo raar: trams, brommers en auto's mogen wel gewoon door.

Lees meer...


europeangreencapital_200x300.jpgAmsterdam finalist
Europese Groene Hoofdstad
dankzij fiets [spacer]

2 maart 2009 - Amsterdam dankzij de fiets in top 4 meest duurzame steden van Europa.

Lees meer...

Februari 2009

rijksmuseum-open_juli2008-rs.jpgSluiting Onderdoorgang kost Amsterdam minstens 400.000 euro [spacer]

20 februari 2009 - Adviesbureau Lubbe en Larsen heeft uitgerekend dat het omrijden wegens de sluiting van de Onderdoorgang van het Rijksmuseum 400.000 euro aan welvaart gekost heeft.

Lees meer...


fietsloos-slotervaart.jpgSlotervaart gaat fietsen bevorderen [spacer]

13 februari 2009 - In samenwerking met de Fietsersbond heeft Slotervaart een ambitieus plan gemaakt om het fietsen te bevorderen onder schoolkinderen, werknemers en andere bewoners.

Lees meer...


fileleed-01.jpgFiles niet aanpakken ten koste van verkeersveiligheid! [spacer]

13 februari 2009 - De Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland maken zich zorgen over de plannen van de ANWB om meer auto's over wegen te laten rijden waar juist veel fietsers en voetgangers gebruik van maken. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat het daar verkeersonveiliger wordt om de files op de snelwegen te lossen.

Lees meer...


fietser-naar_kantoor.jpgFiets krachtig middel tegen korte vervuilende autoritten [spacer]

13 februari 2009 - De fiets is een krachtig middel tegen de korte vervuilende autoritten in de stad. Dit blijkt uit een inventarisatie dat het kennisprogramma Solve (Snelle oplossingen van lucht en verkeer) heeft gedaan in samenwerking met het advies- en ingenieursbureau DHV.

Lees meer...


verkeerseducatie.jpgFietsen gevaarlijk voor teenagers? [spacer]

12 februari 2009 - In absolute aantallen ligt het grootste verkeersveiligheidsprobleem bij kinderen in de groep fietsers van 10-14 jaar. Dit komt vooral doordat ze op die leeftijd vaker zelfstandig als fietser aan het verkeer deelnemen.

Lees meer...


Januari 2009

filevrij-fietsen_zaandam.jpgMeer mensen op de fiets tussen Zaanstad en Amsterdam [spacer]

16 januari 2009 - Onder invloed van een financiële prikkel is een deel van de verstokte automobilisten bereid de dagelijkse plaats in de file in te ruilen voor een fietstocht naar het werk. Bovendien geven zij aan dit in de toekomst vaker te willen doen, zeker als er een snelle en comfortabele fietsroute is.

Lees meer...


uitlaatgas-03.jpgReductie CO2 vooral te bereiken door betere fietsinfrastructuur [spacer]

10 januari 2009 - Verbetering van fietsinfrastructuur is volgens onderzoeksbureau CE een doeltreffender manier om CO2 te reduceren dan investeren in een betere doorstroming van het autoverkeer. De vraag is echter wel hoeveel fietsmaatregelen precies opleveren. Daarom zouden de effecten beter gemonitord moeten worden.

Lees meer...

Andere jaren

nieuwsarchief2009.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)