Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuwsarchief2013

Nieuwsarchief 2013

December 2013

Amsterdam: "Scooteraars moeten helm op en naar de rijbaan"
9 december 2013
Wethouder Wiebes van Amsterdam en drie collega's uit Den Haag, Rotterdam en Utrecht smeken de minister om een helmplicht te mogen instellen en met effectievere middelen te mogen controleren op te hard rijden.


 

November 2013

Minister belooft strenger optreden tegen opvoeren scooters
20 november 2013
In een brief aan de Tweede Kamer belooft minister Opstelten strenger te gaan optreden tegen opgevoerde brom- en snorfietsen. Boetes omhoog per 1 januari 2014 en inname kentekenbewijs vanaf 1 juli 2014.


 
Ook een hekel aan die scooters op het fietspad? Denk en praat mee.
10 november 2013
Op 14 november is er een debat over wat nodig is om de overlast van scooters aan te pakken. Je kunt meedenken en meepraten en zo bijdragen aan een fietsbaarder Amsterdam.


 

Oktober 2013

De ferry naar IJmuiden moet blijven
2 oktober 2013
De provincie Noord-Holland wil niet langer de Fast Flying Ferry tussen Amsterdam en IJmuiden financieel steunen. Daarom verdwijnt hij per 1 januari a.s. De Fietsersbond vindt dat zonde. Eigenlijk zou er meer OV over water moeten komen waarop je de fiets mee kan nemen. Bijvoorbeeld van IJburg naar CS..


 
Bedreigde fietsroute Zuidas blijft bestaan
31 oktober 2013
Wethouder Van Poelgeest stemt in met de aanleg van een nieuw fietspad door het Beatrixpark. Daardoor blijft het voor fietsers mogelijk om veilig - via een fietstunneltje - de drukke Beethovenstraat te kruisen.


 
De Gezonde Stad: "Scooter sluipmoordenaar"
14 oktober 2013
Milieu-organisatie De Gezonde Stad slaat alarm over het grote aantal 2-takt scooters in de stad.


 
Laat je zien!
28 oktober 2013
Vandaag start de jaarlijkse fietsverlichtingscampagne van de Fietsersbond. "Ik wil je zien" is het motto van de campagne die zich vooral richt op jongeren tussen de 13 en 25 jaar. De bedoeling is dat ze beter gaan beseffen hoe onzichtbaar ze zijn in het donker zonder fietsverlichting. En hoe link dat is.


 
OV kan fiets aanvullen. Maar niet dwarszitten!
14 oktober 2013
In het Amsterdamse OV wordt de komende jaren fiks geïnvesteerd. Daar is niks tegen, behalve als het ten koste gaat van de fietsers. En dat dreigt nu juist wel te gebeuren.


 

September 2013

Reactie Fietsersbond op plannen Leidseplein
12 september 2013
Stadsdeel Centrum wil het Leidseplein omtoveren tot een "schitterend plein van internationale allure waar de voetganger centraal staat." Maar hoe zit het met de fietser en de voetganger die op de fiets komt?


 

Augustus 2013

Stadsdeel Zuid sluit onnodig fietsroute af
30 augustus 2013
Om een internationale conferentie van mediamensen te gerieven, heeft stadsdeel Zuid besloten aan de RAI toe te staan 3 weken lang een belangrijke fietsroute over het RAI-terrein af te sluiten. De Fietsersbond heeft daar bezwaar tegen gemaakt.


 
Snorcooters naar de rijbaan - deel 2
26 augustus 2013
Sinds begin dit jaar mogen in de Jan Pieter Heijestraat snorscooters niet op het fietspad. Het stadsdeel zet 3 weken lang handhavers in om dat nu echt voor elkaar te krijgen.


 
Onderdoorgang weer als vanouds
1 augustus 2013
Sinds half juli is de passage onder het Rijksmuseum weer helemaal open voor fietsers. Zoals verwacht: zonder problemen.


 

Juli 2013

Brom- en snorfietsen grote vervuilers
14 juli 2013
We wisten het eigenlijk al, maar nu wordt het opnieuw bevestigd. Ze zijn niet alleen een plaag in het verkeer, maar nog een gevaarlijke plaag ook. Wanneer grijpt men in?


 
Onderdoorgang voor fietsers nog steeds niet helemaal open
13 juli 2013
Hoewel de veiligheidsexperts definitief hebben vastgesteld dat fietsen onder het Rijksmuseum 24/7 veilig kan, houdt het stadsdeel de passage nog steeds in het weekend tot 3 uur gesloten. Waarom?


 
Gevaarlijke paaltjes wegstemmen
4 juli 2013
Inwoners van Amsterdam en een aantal omliggende gemeenten kunnen gevaarlijke paaltjes of obstakels doorgeven en stemmen op gevaarlijke locaties.


 

Juni 2013

Korting verdienen met fietsen
20 juni 2013
Vroeger heette het 'Met belgerinkel naar de winkel', nu heet het Ring-Ring. Iets om uit te checken.


 
Hoe kan Amsterdam West nog fietsvriendelijker?
3 juni 2013
Het landelijke project 'Wijken voor de Fiets' heeft met inbreng van bewoners en deskundigen het fietsklimaat in Amsterdam West onderzocht: het fietsen in West kan nóg beter.


 

Mei 2013

Hou de stoep toegankelijk
23 mei 2013
Zaterdag 25 mei vragen Cliëntenbelang Amsterdam en de Fietsersbond in De Pijp aandacht voor de vaak ontoegankelijke stoepen bij grote supermarkten, waar vooral mensen met een handicap veel last van kunnen hebben.


 
Passage eindelijk weer van Amsterdam
14 mei 2013
Amsterdam heeft gekozen voor de toekomst! Na bijna tien jaar is onder het Rijksmuseum het veiligste en mooiste fietspad ter wereld feestelijk heropend.


 
Eerst alleen 's nachts open?
7 mei 2013
Stadsdeel Zuid wil voorlopig overdag geen fietsers in de onderdoorgang. Vanaf 13 mei mogen ze er wel 's nachts door.


 

April 2013

Chaos rond Rijksmuseum
18 april 2013
Terwijl steeds minder goed valt uit te leggen waarom fietsers niet door de onderdoorgang van het Rijksmuseum mogen rijden, stapelen op de route rond het museum de hindernissen zich op. Vanmorgen was het er weer een complete chaos.


 
De Poort gaat weer open!
6 april 2013
Half mei, zal de onderdoorgang weer toegankelijk zijn voor fietsers.


 
Fietsrouteplanner vernieuwd
2 april 2013
De vernieuwde Fietsersbond Routeplanner biedt meer functies en is veel gebruiksvriendelijker. En na de zomer volgen apps voor Android en iOS.


 

Maart 2013

Amerikaan schrijft geschiedenis van Amsterdams fietsen
30 maart 2013
Pete Jordan heeft met zijn nieuwe boek 'De Fietsrepubliek' als eerste de geschiedenis van het fietsen in Amsterdam geschreven.


 
Fietsersbond krijgt eigen fietsrekken
28 maart 2013
Sinds stadsdeel Centrum de nietjes op het Spui heeft vervangen door fietsparkeervakken, neemt de fietsenchaos nog meer toe. Op verzoek van de Fietsersbond komen de fietsnietjes daarom terug. Ze zullen uitsluitend beschikbaar zijn voor leden van de Fietsersbond


 
Gemeenteraad wil veilige fietsroute in Zuidas behouden
14 maart 2013
Ondanks de bouw van de nieuwe kantoren van Stibbe en AkzoNobel in het Beatrixpark, blijft de bestaande fietstunnelroute uiteindelijk behouden. Gisteren nam de gemeenteraad unaniem een motie van de Partij voor de Dieren met die strekking aan.


 

Februari 2013

Weg met die gevaarlijke paaltjes!
11 februari 2013
De meeste paaltjes op de Amsterdamse fietspaden zijn overbodig en gevaarlijk, blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond. Ze moeten dus gewoon weg.


 
Opgelet! Spiegelgracht en Museumbrug tijdelijk dicht
11 februari 2013
Wegens werkzaamheden kunnen fietsers tussen 11 februari en 30 maart meer of minder last hebben van werkzaamheden aan de Spiegelgracht en de Museumbrug.


 

Januari 2013

"Snorfietsers moeten helm op"
30 januari 2013
De helmplicht moet ook gaan gelden voor snorfietsen. Amsterdam wil dat het rijk een einde maakt aan het onderscheid tussen blauwe en gele kentekens.


 
Beter een 'hoofdnet plus' dan een 'plusnet'
23 januari 2012
In een zienswijze reageert de Fietsersbond op de plannen van de gemeente om de mobiliteit in en om de stad te verbeteren. Er staat veel goeds in, maar een Plusnet Fiets zal de fietsers niet helpen, vinden wij.


 
Nieuwe Stallingsregels ZuidAs
23 januari 2012
Vanaf 8 februari 2013 wordt op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) door Stadsdeel Zuid een zone rondom Station Amsterdam Zuid aangewezen waar nieuwe regels gelden voor fietsparkeren.


 
Tips voor fietsen bij gladheid
18 januari 2013
Fietsen bij gladheid is altijd weer wennen. Daarom hier wat tips om beginnersfouten te vermijden.


 

Andere jaren

nieuwsarchief2013.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)