Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuwsarchief2010
'.$aParams['datum'].'
'; } $sText .= ''.$aParams['titel'].''; if (IsSet($aParams['tekst'])) { $sText .= '
'.$aParams['tekst'].''; } $sOutput = ''."\n"; $sOutput .= ''."\n"; $sOutput .= ''."\n"; $sOutput .= '
'.$sText.'
'."\n"; $bCache = false; $bWikify = false; return $sOutput; } } ?> 
'; $bCache = true; $bWikify = false; return $sOutput; } } ?>

Nieuwsarchief 2010

december

Maak zelf je eigen sneeuwbanden
20 december 2010
Wil je met het weer van de laatste tijd kunnen blijven fietsen, dan zouden sneeuwbanden uitkomst kunnen brengen. In Seattle (USA) hebben ze bedacht hoe je die zelf eenvoudig kan maken: met tie-wraps. Alleen voor fietsen zonder handremmen.


 
Gemeente mag snorfiets van fietspad weren
16 december 2010
Hoewel minister Schultz pas begin 2011 de kamer zal laten weten hoe ze de snorscooters denkt te gaan aanpakken, kunnen wat haar betreft gemeenten eventueel zelf al snorfietsen van het fietspad weren.


 
Veel fietsers onderuit door gladheid
6 december 2010
Bij de meeste ziekenhuizen zoals het Academisch Medisch Centrum (AMC), het Slotervaartziekenhuis en het VU Medisch Centrum is extra personeel ingezet. Het gaat hierbij om artsen en verpleegkundig personeel. Reden: botbreuken en ander letsel door een val met de fiets.


 
Leds knipperen bij overstekende fietsers
4 december 2010
Op verschillende plekken in Nederland zijn sinds kort gevaarlijke fietsoversteken voorzien van knipperende leds. Ze dienen om de veiligheid van de fietsers te garanderen. Ook iets voor de botonde bij de beruchte kruising van de Anderlechtlaan met de A10?


 

november

meld klachten over gladheidsbestrijding op fietsroutes
30 november 2010
De Fietsersbond roept fietsers op klachten over gladheid op fietsroutes te melden op www.fietsersbond.nl/meldpunt. De Fietsersbond zorgt dat de klachten bij de verantwoordelijke wegbeheerders terecht komen en roept hen op de gladheid op fietsroutes adequaat te bestrijden.


 
16 nieuwe snelfietsroutes met subsidie van het Rijk
29 november 2010
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu keert €21 miljoen uit voor de aanleg van snelfietsroutes. Dit bedrag wordt verdeeld over 16 routes die lopen naast filegevoelige knooppunten in Nederland. Onder die routes zijn er 2 rond Amsterdam: Haarlem - Amsterdam West en Zaandam - Amsterdam.


 
SP bepleit hardere aanpak weesfietsen
26 november 2010
In woonbuurten moeten er elk jaar stickers worden geplakt op alle fietsen. Fietsen die na twee maanden nog op dezelfde plek staan moeten worden verwijderd. Op drukke locaties zoals het Leidseplein moet elke maand worden gestickerd en moeten fietsen al na een week worden verwijderd. Aldus het voorstel van de SP in stadsdeel Centrum


 
Geslaagde fietsverlichtingsactie bij de ponten
18 november 2010
Traditiegetrouw hield de Fietsersbond ook dit jaar een fietsverlichtingsactie. Plaats van handeling: de pontsteiger achter het Centraal Station. Leden van de bond gaven voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips.


 
Groeit OV-fiets in Amsterdam hard genoeg?
13 november 2010
Wethouder Eric Wiebes vindt van wel. Daarom is het volgens hem niet nodig om te zorgen voor meer locaties waar OV-fietsen gehuurd kunnen worden. De SP is het niet met hem eens.


 
Extra grote fietsenstalling onder CS?
11 november 2010
GroenLinks wil onderzoek naar de mogelijkheid onder het Centraal Station een grote garage en een extra (brom)fietsenstalling aan te leggen. Tussen de toekomstige tunnelbuis van de Noord/Zuidlijn en het grondoppervlak bevindt zich een grote ruimte. Groot genoeg voor een garage van drie verdiepingen in de ogen van GroenLinks.


 

oktober

SP wil grens aan aantal fietstaxi's
23 october 2010
De SP wil dat er een grens wordt gesteld aan het aantal fietstaxi's dat in de stad mag rijden.


 
Overstap auto-fiets leidt tot meer slachtoffers maar is goed voor volksgezondheid
18 october 2010
Als 10% van de autoritten tot 7.5 km wordt vervangen door fietsritten neemt het aantal verkeersdoden toe met 4 tot 8. En er zijn ongeveer 500 meer ernstig verkeersgewonden te verwachten. Het netto gezondheidseffect pakt echter toch positief uit omdat lichamelijke beweging gunstig voor de volksgezondheid is.


 
Winkelier heeft meer aan fietsers dan aan automobilisten
17 october 2010
Veel winkeliers denken dat hun inkomsten drastisch zakken als klanten niet meer hun auto in de buurt kunnen parkeren. Volgens het Kennisplatform Verkeer en Vervoer valt dat alles mee.


 
Scooteroverlast-actie groot succes
11 october 2010
Al meer dan 900 mensen ondertekenden de petitie scooteroverlast. Dit is de stand anderhalve dag na de lancering...


 
Actie tegen scooteroverlast in Amsterdam
11 october 2010
Via een petitie zijn o.a. de Amsterdamse afdeling van de Fietsersbond en het Milieucentrum Amsterdam een actie gestart tegen scooteroverlast.


 

september

Presentatie Amsterdam Wereldstad op de Fiets
27 september 2010
Op zondag 26 september 2010 ontvingen wethouder Andree van Es en bestuursleden van de Fatihmoskee de eerste exemplaren van het boekje Amsterdam Wereldstad op de Fiets. Dit vond plaats in de prachtige Fatihmoskee.


 
Fietsparkeerchaos bij CS duurt langer
23 september 2010
Door de vertraging van de bouw van de Noord/Zuidlijn duurt het ook langer voordat het tekort aan fietsenstallingen rond het Centraal Station wordt opgelost.


 
GroenLinks lanceert Actieplan Fietsparkeren
17 september 2010
Fietsers stallen hun stalen ros het liefst zo dicht mogelijk bij de bestemming. Gratis en op straat. Op de drukke plekken van de stad is daardoor met regelmaat sprake van een waar fietsinfarct in de openbare ruimte. Groenlinks wil ook actie.


 
Fietsersbond opent meldpunt scooteroverlast
17 september 2010
Bij de Fietsersbond komt een groeiend aantal klachten binnen over de overlast die snorfietsers op fietspaden veroorzaken. Om de problemen goed in kaart te kunnen brengen is een Meldpunt Scooteroverlast geopend: scooteroverlast@fietsersbond.nl.


 
Amsterdam Wereldstad op de Fiets
16 september 2010
De Fietsersbond heeft een nieuwe fietsroute uitgebracht. Op zondag 26 september is de presentatie met een fietstocht langs enkele van de bezienswaardigheden. Iedereen is welkom voor een voorproefje van de bijzondere route.


 
Fietsparkeerdiscussie in de Pijp
3 september 2010
Onder het motto "Wie wint het gevecht om de ruimte in de Pijp?" houdt wijkcentrum Ceintuur op zondag 12 september een openbaar buurtberaad. Om 13.00 uur kunt u meepraten over het probleem van het fietsparkeren in de Pijp.


 
Online Meldpunt bewegwijzering fietsroutenetwerken
2 september 2010
Het fietsknooppuntennetwerk heeft in Nederland snel opgang gemaakt. Als er echter een bordje ontbreekt weten fietsers vaak niet waar ze dat moeten melden. Het Fietsplatform heeft in antwoord hierop het Meldsysteem Bewegwijzering Fietsroutenetwerken ontwikkeld.


 
Prijsvraag voor betonnen fietsinfrastructuur
1 september 2010
Wie nog een goed idee heeft waarmee de fietsinfrastructuur valt te verbeteren kan terecht bij het Cement en Beton Centrum. Het hoeft niet persé te gaan over betonnen fietspaden. Als het materiaal maar wel ergens wordt gebruikt.


 

augustus

Bellen op de fiets gevaarlijker dan gedacht
29 augustus 2010
Veel Nederlanders gebruiken tijdens het fietsen of lopen mediaspelers en/of mobiele telefoons. Onderzoek wijst uit dat apparatuurgebruik tijdens lopen en fietsen een verhoogd ongevalsrisico geeft. Voetgangers en fietsers compenseren kennelijk onvoldoende voor de afleiding die het gebruik van apparatuur met zich meebrengt.


 
[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


juli

[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


juni

[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


[titel]

Lees meer...


[titel]

10 juni 2010 - Verhoog de parkeertarieven en pas de reiskostenvergoeding aan. Dan zal een flink deel van de automobilisten de auto verruilen voor de fiets. Dat verwacht TNO op grond van een onderzoek onder automobilisten.

Lees meer...


[titel]

9 juni 2010 - De Fietsfabriek is failliet. De bekende Amsterdamse fietsenmaker heeft vanwege torenhoge schulden zelf faillissement aangevraagd. De curator werkt nu aan een doorstart.

Lees meer...


[titel]

7 juni 2010 - De nieuwe registratiecijfers van gemotoriseerde tweewielers laten tot en met mei 2010 een forse daling zien voor zowel motorfietsen als bromfietsen. Snorfietsen daarentegen plussen. Eén en ander blijkt uit gegevens van RAI Vereniging en RDC.

Lees meer...


[titel]

4 juni 2010 - In het weekeind van 5 en 6 juni wordt in Amsterdam op Sportpark Sloten het grote ligfietsevenement Cycle Vision gehouden met een beurs, probeerparcours, en een wedstrijd. Toegang is gratis.

Lees meer...


[titel]

3 juni 2010 - Over drie jaar is de regio Amsterdam drie zogenoemde flitsfietspaden rijker. De Stadsregio Amsterdam heeft van het rijk 3,75 miljoen euro subsidie gekregen om tot 2013 drie van deze snelle, comfortabele fietspaden aan te leggen.

Lees meer...


[titel]

2 juni 2010 - Race met je fiets door de bibliotheek, fiets je krachtvoer bij elkaar in de Fitnesssnackbar, maak een instant Pollock op de Zamenhofstraat of haal je applaus bij het M-Lab.

Lees meer...


mei

verkiezingen-240x127.jpgVerkiezingen: nauwelijks aandacht voor fietsers en voetgangers[spacer]

30 mei 2010 - Fietsers en voetgangers komen er nogal bekaaid af in de partijprogramma’s. CDA en VVD vermelden er niets over, alleen de CU wijdt er woorden aan, bijvoorbeeld aan de problemen rond fietsparkeren.

Lees meer...


Juni: gemeente in actie tegen weesfietsen[spacer]

26 mei 2010 - In juni gaan alle stadsdelen op hetzelfde moment actie voeren om achtergelaten fietsen op te ruimen. Hierbij wordt duidelijk gemaakt dat de Amsterdammer ook zelf verantwoordelijk is voor het bruikbaar houden van de fietsvoorzieningen.

Lees meer...


fiets_richtingaanwijzer.jpgRichtingaanwijzers op de fiets?[spacer]

15 mei 2010 - Als het goed is, is het vanaf 1 juli a.s. mogelijk (toegestaan) om op de fiets richtingaanwijzers te gebruiken. Fietsers die het vermoeiend of pijnlijk vinden om een arm uit te steken, krijgen het zo makkelijker om aan te geven dat ze willen afslaan.

Lees meer...


surplace_100508.jpgExpositie over stedelijke fietscultuur[spacer]

8 mei 2010 - Van 8 mei tot 22 augustus is er in de Mediamatic Bank aan de Vijzelstraat een tentoonstelling over stedelijke fietscultuur, in het bijzonder over de doortrapper (fixie).

Lees meer...


scooter-elektrisch.jpgFiscaal voordeel op elektrische brommer[spacer]

8 mei 2010 - Vanaf 21 april kunnen elektrische brommers en snorfietsen met lithiumaccu en elektrische personenauto’s fiscaal voordelig worden aangeschaft.

Lees meer...


fietser-oudere.jpgToename enkelvoudige fietsongevallen en ongevallen tussen fietsers[spacer]

7 mei 2010 - Het aantal gewonden in het verkeer neemt sinds 2000 niet of nauwelijks af. Dat wordt met name veroorzaakt door een stijging van het aantal fietsgewonden, waarbij het vooral gaat om enkelvoudige fietsongevallen en fiets-fietsongevallen.

Lees meer...


fietsendief-02.jpgFietsdiefstal afgenomen of juist toegenomen?[spacer]

4 mei 2010 - Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er in 2009 minder fietsen gestolen. Maar de cijfers wijzen juist op meer diefstallen!

Lees meer...


Minister moet fietsambassadeur aanstellen.[spacer]

3 mei 2010 - Dit is één van de aanbevelingen van de Raad voor Verkeer en Waterstaat in een advies om in de toekomst een duurzame mobiliteit veilig te stellen.

Lees meer...


april

fietsongeluk_19jun07.jpgAantal fietsslachtoffers stijgt[spacer]

22 april 2010 - De zojuist gepresenteerde ongevallencijfers 2009 laten een algemeen dalende trend in het aantal ongevallen zien. Het aantal dodelijk verongelukte fietsers is daarentegen gestegen ten opzichte van 2008.

Lees meer...


bellen-op-de-fiets-02.jpgMuziek luisteren en bellen op de fiets riskant?[spacer]

20 april 2010 - Volgens de SWOV verhogen mobiel bellen en het gebruik van draagbare media-apparatuur tijdens het fietsen het risico op een ongeval. Dit is een van de conclusies in het rapport Het gebruik van draagbare media-apparatuur en mobiele telefoons tijdens het fietsen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.

Lees meer...


politie_fiets.jpg50 chiplezers tegen fietsendiefstal[spacer]

18 april 2010 - Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vijftig chiplezers aangeschaft om gestolen fietsen op te sporen.

Lees meer...


fietsparkeerchaos.jpgFietsparkeernood bij stations echt aanpakken![spacer]

16 april 2010 - Een groeiend aantal treinreizigers komt met de fiets naar het station. De Fietsersbond en ROVER roepen daarom op snel meer aandacht te besteden aan de mogelijkheden de fiets te stallen. De consumentenorganisaties presenteren een gezamenlijk standpunt met adviezen rond ondermeer de keuze tussen bewaakt en onbewaakt stallen, bereikbaarheid en capaciteit van de stallingen.

Lees meer...


giromania.jpgZaterdag 8 mei: Maffe Fietsenparade[spacer]

12 april 2010 - Zaterdag 8 mei 2010 trekt een parade van opvallende, mooie, rare en kleurrijke fietsen over het parcours van de eerste tijdrit van de Giro d’Italia. Enkele ogenblikken nadat de laatste profwielrenner vertrokken is start deze opvallende Maffe Fietsenparade.

Lees meer...


giromania_zw8x6-.jpgWielrennen in het stadsarchief[spacer]

11 april 2010 - Vanaf 13 april besteedt het Stadsarchief van Amsterdam veel aandacht aan de Giro d’Italia die op 8 mei in Amsterdam start. Er is een tour uitgezet door gebouw de Bazel aan de Vijzelstraat, met verschillende etappes langs foto's, objecten en films uit heden en verleden.

Lees meer...


zadelpen.jpgVeiligheidswaarschuwing zadelpen Bakfiets.nl [spacer]

10 april 2010 - Bakfiets.nl verzoekt klanten die een L-vormige zadelpen in hun bakfiets hebben (zie foto), deze bij hun dealer gratis te laten ruilen tegen een nieuwe.

Lees meer...


fietsparkeren_cs.jpgAmsterdamse fietsers tevreden?[spacer]

9 april 2010 - Amsterdam zegt te streven naar een hogere tevredenheid van fietsers in 2010, maar uit onderzoek van O+S blijkt dat de toename daarvan stagneert.

Lees meer...


fietsrek_nietje-raampleion.jpgFietsparkeerproef Raamplein: nietje favoriet[spacer]

5 april 2010 - De proef met de 19 verschillende fietsenrekken op het Raamplein is sinds 31 december 2009 afgelopen. Het stadsdeel heeft een half jaar de oproep gedaan aan belangstellenden om deze fietsenrekken te toetsen op ontwerp, gebruikersgemak en ruimtegebruik specifiek passend bij de binnenstad. Er kon gestemd worden via een website. Bij een meerderheid van de 256 stemmers blijkt het “fietsnietje” favoriet te zijn.

Lees meer...


maart

10_onderzoek.jpgFiets kan veel stedelijke verkeersproblemen oplossen[spacer]

29 maart 2010 - De fiets kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de verkeerscongestie en de parkeerproblemen in de binnensteden. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Fietsberaad waarbij de effecten van een toename van het fietsen in een middelgrote stad zijn uitgerekend.

Lees meer...


v-fiets.jpgEigen fiets elektrificeren?[spacer]

23 maart 2010 - De ombouwset van V-fiets maakt iedere fiets in een handomdraai elektrisch. Zeggen ze.

Lees meer...


vriendelijkverkeer.nl.jpgFietsersbond start gedragscampagne fietsers én automobilisten[spacer]

23 maart 2010 - Onder de titel Vriendelijkverkeer.nl is de Fietsersbond een landelijke campagne begonnen over verkeersgedrag. De Fietsersbond wil met deze campagne bereiken dat verschillende verkeersdeelnemers meer rekening houden met elkaar, waardoor het verkeer plezieriger en veiliger wordt.

Lees meer...


vrachtfiets_impressie_tu-delft.jpgAmsterdam wil winkels met vrachtfiets bevoorraden[spacer]

18 maart 2010 - Winkeliers en andere ondernemers in Amsterdam moeten hun voorraden in de toekomst met elektrische voertuigen en zelfs met bakfietsen en bootjes laten aanrukken. Daardoor worden vervuilende vrachtauto's of bestelbusjes overbodig.

Lees meer...


muiderbrug-mrt2010.jpgMuiderfietsbrug geopend[spacer]

18 maart 2010 - Parallel aan de Muiderbrug naast de A1 bij Muiden is donderdag de Muiderfietsbrug geopend. Door deze nieuwe verbinding kunnen fietsers op die plek het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken.

Lees meer...


fietstunnelcs-zuid_jan2010.jpgFietstunnel onder CS stapje dichterbij[spacer]

16 maart 2010 - Het college van B&W vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het definitieve ontwerp voor de Langzaamverkeerspassage Centraal Station en om een uitvoeringskrediet van € 16,3 miljoen beschikbaar te stellen.

Lees meer...


botsvriendelijkeautos_logo_klein.jpgTest airbag voor fietsers in Amsterdam [spacer]

15 maart 2010 - Het Zweeds-Amerikaanse bedrijf Autoliv gaat dit najaar een airbagsysteem voor fietsers testen in Amsterdam. Met een verplichte airbag aan de buitenkant van de auto kunnen in Europa honderden levens van fietsers gered worden. De Fietsersbond verwacht dat in 2015 de airbag in productie kan worden genomen.

Lees meer...


Recordpoging 31 maart in Olympisch Stadion[spacer]

14 maart 2010 - 31 maart is de dag waarop Nederlanders worden opgeroepen om tussen 12.00 en 13.00 uur 30 minuten aanééngesloten te fietsen.

Lees meer...


kingoftheroad.jpgFietsliedjes[spacer]

12 maart 2010 - We kennen allemaal de eenzame fietser van Boudewijn de Groot, of Op fietse, van Skik, maar er is meer!

Lees meer...


fietswrak_02a.jpgOplossingen fietsparkeren?[spacer]

12 maart 2010 - De Gemeente Utrecht organiseerde een prijsvraag. Amsterdam doet aan crowdsourcing. En u? Kijk op het discussieforum!

Lees meer...


februari

fietsrouteplannernh.jpgFietsrouteplanner Noord-Holland beschikbaar[spacer]

24 februari 2010 - Vanaf 27 februari kunnen alle fietsers in de provincie Noord-Holland voor het eerst een gratis digitale fietsrouteplanner gebruiken. Samen met honderden ervaren fietsers heeft de Fietsersbond de afgelopen maanden de gegevens geleverd voor de meest complete fietskaart ooit.

Lees meer...


fietswrak_02a.jpgIn 2009 bijna 45.000 fietsen verwijderd[spacer]

23 februari 2010 - Het Fietsdepot (voorheen AFAC) kreeg in 2009 van de stadsdelen 44.246 aangeleverd. 27.500 fietsen werden bestempeld als wrak.

Lees meer...


OLYMPUS DIGITAL CAMERARotonde met voorrang voor fietsers onveiliger?[spacer]

13 februari 2010 - Volgens een artikel in het vakblad Verkeerskunde over rotondes zouden fietsers daar beter geen voorrang kunnen krijgen. Maar dat klopt niet.

Lees meer...


fietsers-in-sneeuw.jpgAmsterdam doet het niet goed in de sneeuw[spacer]

12 februari 2010 - Uit een enquete van de fietsersbond blijkt dat Amsterdamse fietsers behoorlijk ontevreden zijn over het sneeuwruimen de afgelopen periode.

Lees meer...


sneeuwfietsen.jpgVul de gladheids-enquête in![spacer]

2 februari 2010 - De Fietsersbond houdt een enquête over het strooi- en veegbeleid van de gemeenten in Nederland. Vul hem in via de website van de Landelijke Fietsersbond.

oplichters.jpgFIETSERS OPGEPAST!!![spacer]

26 januari 2010 - Met een aanbieding voor een gratis led-lampjes worden contactgegevens gebruikt voor ongewenste berichten. Niet doen dus!

Lees meer...


januari

file.jpgFietsersbond roept op om vóór rekeningrijden te stemmen[spacer]

21 januari 2010 - Binnenkort buigt de Tweede Kamer zich over het wetsontwerp Anders Betalen voor Mobiliteit. De Fietsersbond staat positief tegenover het uitgangspunt om te betalen voor autogebruik per kilometer en heeft daarom samen met de Stichting Natuur en Milieu, Koninklijk Nederlands Vervoer, RAI Vereniging en het Wereldnatuurfonds ANWB-leden opgeroepen bij de ANWB-ledenpeiling voor de kilometerprijs te stemmen.Ook niet ANWB-leden, en zelfs verschillende leden van een huishouden kunnen de enquête invullen. Dus we roepen alle fietsers op dit dan ook te doen. En de oproep door te sturen naar bekenden en vrienden.

anwbledenpeiling.nl.

De ANWB-website wordt momenteel zeer druk bezocht, je maakt de meeste kans in de stille uurtjes. Je krijgt toegang tot de enquête door opgave van postcode en huisnummer.


Lees meer...


sneeuwfietsen.jpgVeel fietsers onnodig slachtoffer van gladheid[spacer]

8 januari 2010 - Op het meldpunt van de Fietsersbond regent het klachten over onbegaanbare fietspaden. Met name in Den Haag is de situatie bijzonder slecht.

Lees meer...


stallinggesloten.jpgSucces Fietsersbond: stationsstallingen langer open[spacer]

7 januari 2010 - Vanaf 4 januari zijn de NS-fietsenstallingen op de stations open van een kwartier voor de eerste tot en met een kwartier na de laatste trein. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de Fietsersbond in vervulling.

Lees meer...


Gratis stallen in Amsterdam groot succes[spacer]

5 januari 2010 - Sinds de invoering van gratis stallen in Amsterdam op 1 april 2008 is het gebruik omhoog geschoten. De Fietspuntstallingen zien de toeloop soms verdubbelen.

Lees meer...


fietsers_voeters_ij-oever.jpgIn Amsterdam gaan voetgangers meer fietsen[spacer]

4 januari 2010 - Amsterdammers stappen de laatste twee decennia dus steeds vaker op de fiets. Sinds kort wordt de fiets voor verplaatsingen in de binnenstad zelfs vaker gebruikt dan de auto. Maar de fiets wint niet alleen op de auto, maar vervangt ook vaker het lopen.

Lees meer...


Gratis stallen in Amsterdam groot succes[spacer]

5 januari 2010 - Sinds de invoering van gratis stallen in Amsterdam op 1 april 2008 is het gebruik omhoog geschoten. De Fietspuntstallingen zien de toeloop soms verdubbelen.

Lees meer...


fietsers_voeters_ij-oever.jpgIn Amsterdam gaan voetgangers meer fietsen[spacer]

4 januari 2010 - Amsterdammers stappen de laatste twee decennia dus steeds vaker op de fiets. Sinds kort wordt de fiets voor verplaatsingen in de binnenstad zelfs vaker gebruikt dan de auto. Maar de fiets wint niet alleen op de auto, maar vervangt ook vaker het lopen.

Lees meer...


Andere jaren

nieuwsarchief2010.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)