'; $bCache = true; $bWikify = false; return $sOutput; } } ?> nieuwsarchief2008 [Fietsersbond Amsterdam]

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nieuwsarchief2008

Nieuwsarchief 2008

December 2008

fietser-naar-werk.jpgForse impuls rijk voor netwerk van fietssnelwegen [spacer]

22 december 2008 - De Tweede Kamer heeft vandaag besloten 10 miljoen euro extra uit te trekken voor het project ‘Met de fiets minder file' van de Fietsersbond in samenwerking met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en provinciale en lokale overheden.

Lees meer...


fietsers-amsterdam.jpgVoor het eerst meer verplaatsingen per fiets dan per auto [spacer]

15 december 2008 - De fiets is in Amsterdam het meest gebruikte vervoersmiddel. In de periode 2005-2007 pakten Amsterdammers gemiddeld 0,87 keer per dag de fiets en 0,84 keer de auto.

Lees meer...


raadhuisstraat-03.jpgVVD: Geen groene golf voor fietsers [spacer]

13 december 2008 - Volgens Robert Flos (VVD) moet de ‘groene golf’ voor fietsers in de Raadhuisstraat verdwijnen.

Lees meer...


November 2008

ov-fiets-logo.jpgGratis leenfiets voor forens [spacer]

25 november 2008 - Tijdens een proef kunnen forensen gratis gebruikmaken van een OV-fiets om naar station Amsterdam Zuid te rijden.

Lees meer...


stadionweg-ongeval.jpgStadionweg eindelijk fietsveiliger? [spacer]

16 november 2008 - Na veel moeite hebben bewoners eindelijk de toezegging dat de Stadionweg binnenkort veiliger wordt voor fietsers.

Lees meer...


fietsenstalling_amstelveen-busstation_okt2008-02.jpgEindelijk goede fietsenstalling busstation Amstelveen [spacer]

1 november 2008 - Vijf jaar lang heeft de Amstelveense onderafdeling van de Fietsersbond gestreden voor een goede en bereikbare fietsenstalling bij het busstation. Vanaf 1 november kan hij gebruikt worden.

Lees meer...

Oktober 2008


dodehoek_spiegel.jpgDodehoekspiegel helpt niet, zegt SWOV [spacer]

17 oktober 2008 - Maar, zegt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV, onderzoek laat zien dat het wel degelijk mogelijk is het aantal dodehoekongevallen fors te verminderen.

Lees meer...


September 2008

fietsstad2008.jpgAmsterdam niet genomineerd als Fietsstad 2008 [spacer]

22 september 2008 - De Fietsersbond heeft 5 steden genomineerd voor Fietsstad 2008. Fietsers wordt gevraagd hun mening te geven.

Lees meer...


fietsflat-cs-adam.jpgFietsenstalling onder water bij CS? [spacer]

17 september 2008 - Volgens Het Parool zal het rijk onderzoeken of een grote fietsenstalling kan worden aangelegd onder het water voor het Centraal Station.

Lees meer...


fietsende-kinderen.jpgKinderen op de fiets maken meer fouten in het verkeer [spacer]

17 september 2008 - Kinderen in het basisonderwijs fietsen steeds slechter. Een op de zes basisscholen zegt dat dit problemen geeft bij het praktisch Verkeersexamen.

Lees meer...


marnixstraat-02-rs.jpgNoordelijk deel Marnixstraat krijgt fietspaden [spacer]

10 september 2008 - Het noordelijke deel van de Marnixstraat krijgt in 2009 vrijliggende fietspaden, meer fietsparkeerplekken, veilige oversteekplekken en groen.

Lees meer...


fietsen-in-kopenhagen-01.jpgKopenhagen wil beste fietsstad ter wereld worden [spacer]

10 september 2008 - In 2015 staat Kopenhagen bekend als de Ecometropool van de wereld. Kopenhagen zal het centrum zijn voor de klimaataanpak wereldwijd, een groene en blauwe stad, schoon en gezond. En daarbij speelt de fiets een hoofdrol.

Lees meer...


fietsopbalkon.jpgFietsbergingen weer verplicht in nieuwbouw[spacer]

10 september 2008 - Een fietsenberging en een buitenruimte zijn weer verplicht voor nieuwe huizen. Minister Vogelaar van WWI drong de afgelopen maanden bij marktpartijen uit de bouwwereld erop aan dat zij gehoor geven aan de wens van de consument terrassen, bergingen en balkonnen te bouwen. In die behoefte is onvoldoende voorzien, aldus de minister.

Lees meer...


fietser-naar_school.jpgAmsterdamse brugklasleerlingen fietsen minder vaak naar school [spacer]

9 september 2008 - Amsterdamse leerlingen in de brugklas fietsen minder vaak naar school in vergelijking met alle leerlingen in Nederland. In Amsterdam fietst 53% naar school tegen 89% landelijk.

Lees meer...


fietser-naar_kantoor.jpgBeloning voor fietsen tussen Zaandam en Amsterdam [spacer]

8 september 2008 - Op de route Zaandam - Amsterdam wordt gestart met de Actieweek Fietsbeloning van maandag 22 september t/m vrijdag 26 september 2008.

Lees meer...


actie-080906-01.jpgBewoners Marnixstraat tegen plannen stadsdeelbestuur [spacer]

8 september 2008 - Bewoners van de Marnixstraat hebben zaterdagmiddag tegen de herinrichtingsplannen voor de straat gedemonsteerd.

Lees meer...


Augustus 2008

brettenzone-afgesloten.jpgFietspad Brettenzone afgesloten [spacer]

19 augustus 2008 - In het Geuzenveld deel van de Brettenzone zijn het fietspad en de fietsbrug achter het volkstuinencomplex de komende maanden tijdelijk afgesloten.

Lees meer...


fiets-aan-brug.jpgOud-West keert zich tegen fietsen aan brugleuning [spacer]

19 augustus 2008 - Stadsdeel Oud-West gaat fietsen en scooters op de Jan Pieter Heijebrug verwijderen. De Fietsersbond vindt dat het stadsdeel beter kan zorgen dat er voldoende goede fietsparkeerplekken komen.

Lees meer...


fietsongeluk_19jun07.jpgAmsterdam voor fietsers nauwelijks veiliger geworden[spacer]

17 augustus 2008 - Hoewel automobilisten vaker bij een verkeersongeluk zijn betrokken is de kans op een dodelijk ongeluk voor voetgangers en fietsers groter. Per jaar overlijden gemiddeld acht fietsers in het verkeer, ongeveer de helft meer dan voetgangers en automobilisten.

Lees meer...


declercqstraat_080815.jpgDe Clercqstraat voor de helft veiliger voor fietsers [spacer]

15 augustus 2008 - Met het afronden van de 1e fase van de herinrichting is de De Clercqstraat staduit een stuk veiliger geworden voor fietsers.

Lees meer...


Op de fiets de groene parels van Amsterdam ontdekken [spacer]

7 augustus 2008 - Milieucentrum Amsterdam bestaat twintig jaar en heeft daarom een fietsarrangement samengesteld om op zondag 28 september het ‘andere’ Amsterdam te ontdekken.

Lees meer...


Juli 2008

raadhuisstraat-02.jpgGroene golf voor fietsers ook goed voor OV [spacer]

30 juli 2008 - De groene golf voor fietsers in Amsterdam heeft ook een positief effect op de doorstroming van de tram. Fietsers krijgen geen aanwijzing over de snelheid die ze moeten aanhouden, maar het lukt ze spelenderwijs. En de tram rijdt in hetzelfde tempo mee, en profiteert daarmee ook van de groene golf.

Lees meer...


fietsende_ambtenaar.jpgRijksambtenaren krijgen eindelijk redelijke fietsvergoeding [spacer]

24 juli 2008 - Alle rijksambtenaren krijgen vanaf 1 juli 2008 een vergoeding van 15 eurocent per kilometer voor het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer.

Lees meer...


rm-dichte-hekken_150.jpgFietsers alleen 's nachts onder het Rijksmuseum door?[spacer]

12 juli 2008 - Volgens Het Parool vindt de nieuwe directeur van het Rijksmuseum dat fietsers overdag niet door de onderdoorgang van het Rijksmuseum zouden moeten kunnen fietsen.

Lees meer...


Juni 2008

fietsenstalling-02.jpgBuurtfietsenstallingen in Oud-West
voortaan met stadsdeelsubsidie [spacer]

25 juni 2008 - De stadsdeelraad van Oud-West heeft een subsidieverordening vastgesteld om buurtfietsenstallingen te ondersteunen. Doel is om het ondernemers makkelijker te maken een fietsenstalling te exploiteren zodat meer buurtbewoners hun fiets veilig kunnen stallen.

Lees meer...


fietsendief-02.jpgFietsendiefstal in hoofdstad neemt af[spacer]

11 juni 2008 - De kans op fietsendiefstal in Amsterdam neemt af, blijkt uit cijfers van de gemeente.

Lees meer...


ah-fietsparkeren_jun08.jpgProef met Fietsvakken[spacer]

10 juni 2008 - Op 12 juni start in stadsdeel Centrum een proef met fietsvakken. Op de de Dam, de Munt en de Jodenbreestraat kunnen mensen hun fiets op de standaard zetten in een afgebakend gedeelte van de stoep.

Lees meer...


Plannen voor “forens-fiets” in Amsterdam[spacer]

6 juni 2008 - OV-fiets gaat samen met de gemeente Amsterdam onderzoeken of een vorm van OV-fiets, maar dan één die dubbel gebruikt wordt door mensen die in de stad werken én mensen die er wonen, iets is voor Amsterdam.

Lees meer...


tram_fiets-01.jpgProef met meer fietsplekken in tram[spacer]

4 juni 2008 - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot de uitwerking van een proef op de IJtram waarbij in twee trams zeven fietsplekken worden gerealiseerd.

Lees meer...

Mei 2008

dodehoek_03.jpgFietsersbond komt met actieplan tegen dodehoekongevallen[spacer]

22 mei 2008 - Ondanks de invoering van de dodehoekspiegel in 2003 blijft het aantal ongevallen met rechtsafslaande vrachtwagens een probleem. De Fietsersbond roept alle betrokkenen op nú verdergaande maatregelen te nemen.

Lees meer...


wegdek-dam.jpgAmsterdam geen beste wegbeheerder[spacer]

8 mei 2008 - Amsterdam krijgt de meeste meldingen van knelpunten van Nederland maar lost niet meer dan 54% van die knelpunten op.

Lees meer...

April 2008

onderdoorgangrijks-1.jpgOnderdoorgang Rijksmuseum blijft gesloten voor fietsers[spacer]

19 april 2008 - Jammer, maar helaas, de onderdoorgang van het Rijks blijft volgens het stadsdeel Oud-Zuid gesloten voor fietsers.

Lees meer...


y-tram-vol.jpg“Bakfiets-tram naar Yburg?” [spacer]

14 april 2008 - Aan de IJtram moet in de spits een aparte fietswagon komen, waarin ook bakfietsen een plek kunnen krijgen.
Dat oppert de GroenLinks fractie in Zeeburg, dat het wachten op de vijf extra fietsplekken in tram 26 meer dan zat is.

Lees meer...


luud-schimmelpennink.jpgLuud Schimmelpennink krijgt Sustainable Mobility Pioneer Award [spacer]

2 april 2008 - De oud-provo wordt - in het kader van de actie Amsterdam Fietsend naar Duurzaamheid - geëerd voor zijn niet aflatende inzet voor duurzame mobiliteit.

Lees meer...


Amsterdams tevredenheidsonderzoek onder fieters schetst flatterend beeld [spacer]

1 april 2008 - Nee, geen 1 april grap: Amsterdam slaat zich op de borst, maar de belangrijke cijfers vallen niet mee.

Lees meer...


Maart 2008

Houthavenveer vaart nu elke dag tot 24.00 uur [spacer]

21 maart 2008 - De dienstregeling Houthavenveer is met ingang van vandaag uitgebreid. Van maandag tot en met vrijdag vaart de pont tot 24.00 uur in aansluiting op de bestaande dienstregeling, en in het weekend wordt van 09.00 tot 24.00 uur gevaren. Er wordt met een 20 minuten frequentie gevaren.

Lees meer...


15 maart: inspraak- en informatiemiddag over maatregelen luchtkwaliteit [spacer]

13 maart 2008 - Op zaterdag 15 maart van 12.00 tot 16.00 uur is er een inspraakmiddag met informatiemarkt in de Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72 (bij de Jodenbreestraat).

Lees meer...


Terughaalactie HEMA Kinderfietshelmen [spacer]

11 maart 2008 - Tijdens een kwaliteitsonderzoek door de Consumentenbond is gebleken dat van sommige exemplaren van de kinderfietshelmen van de HEMA bij een harde ruk aan de kinband de sluiting kan breken.

Lees meer...


Februari 2008

Uitstoot brommers slecht voor fietsers [spacer]

28 februari 2008 - De Fietsersbond wil dat minister Cramer van Milieu maatregelen neemt tegen de uitstoot van ultrafijnstof van brommers en scooters.

Lees meer...


Acht Lockerstallingen worden gratis [spacer]

27 februari 2008 - Acht Lockerstallingen van de gemeente worden gratis. Verkeerswethouder Tjeerd Herrema (PvdA) wil dat de gemeente alle kosten op zich neemt.

Lees meer...


recall_trek_mt220.jpgWaarschuwing voor meisjesfiets Trek[spacer]

21 februari 2008 - Fietsers met een meisjesfiets van het merk Trek wordt afgeraden deze nog te gebruiken. De lasconstructie van een aantal fietsen is niet goed en kan loslaten.

Lees meer...

Januari 2008

ferdinandbolstraat-01.jpgFerdinand Bol deels autovrij[spacer]

31 januari 2008 - De Ferdinand Bolstraat wordt tussen Ceintuurbaan en Albert Cuypstraat autovrij. Stadsdeel Oud-Zuid laat het aan de gemeente en de stadsregio Amsterdam over of er straks weer een tram rijdt.

Lees meer...


fietsendief-02.jpgEindelijk landelijk register fietsdiefstal[spacer]

28 januari 2008 - Het heeft een paar jaar geduurd, maar vanaf vandaag kunnen agenten en burgers op www.fietsdiefstalregister.nl controleren of een fiets gestolen is.

Lees meer...


autokoplampen-02.jpgFietsersbond tegen invoering motorvoertuigverlichting overdag:
fietsers minder zichtbaar
[spacer]

23 januari 2008 - De Fietsersbond is tegen de invoering van Motorvoertuigverlichting overdag (MVO). Er zijn te veel twijfels of de maatregel wel positief uitpakt voor fietsers.

Lees meer...


fietsrouteplanner.jpgTomtom voor fietsers krijgt Fietsvakantie Trofee
[spacer]

16 januari 2008 - Samenwerking Fietsersbond en Provincie Utrecht bij unieke digitale fietsrouteplanner valt in de prijzen.

Lees meer...


Andere jaren

nieuwsarchief2008.txt · Laatst gewijzigd: 2019/10/27 08:45 (Externe bewerking)